Pelėsinio sūrio padažas Įkaitinkite pieną, bet neužvirinkite. Susmulkinkite sūrį, suberkite jį į pieną ir maišydami ištirpinkite. Įmaišykite tirštą grietinėlę ir virkite padažą 5–10 min. ant silpnos ugnies.
Saldžiųjų bulvių vafliai Saldžiąsias bulves nulupkite ir išvirkite. Sutrinkite ir palikite atvėsti. Ištirpinkite sviestą. Į dubenį su trintomis saldžiosiomis bulvėmis supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite rudąjį cukrų,…
Orkaitėje keptas jautienos antrekoto kepsnys Įkaitinkite orkaitę iki 210°C. Mėsoje peiliu padarykite mažas skylutes. Į jas sukaišiokite pasmulkintą česnako skiltelę. Mėsą aptepkite sviestu ir įdėkite į kepimo indą. Sudėkite…
Orkaitėje keptas nugarinės kepsnys su kaulu Pagardinkite mėsą prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ištirpinkite sviestą, dėkite kepsnius ir iš abiejų pusių kepkite po 3 min. Sudėkite kepsnius į jau pašildytą indą, skirtą kepti orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 80°C ir kepkite mėsą apie 50 min.