2022 m. IKI susidarė 4 659 tonos maisto atliekų. IKI siekia iki 2030 m. maisto švaistymą sumažinti 50 % (palyginti su 2022 m.). Nebetinkami vartoti produktai surenkami su visomis pakuotėmis. Pirmiausia atskiriamos antrinės žaliavos, tokios kaip stiklas, plastikas, kartonas, mediena – jų paskirtis yra galutinis perdirbimas ir antrinis panaudojimas. Vėliau, išpakavus maistą, išrūšiuotos ir apdorotos antrinės žaliavos keliauja į tolesnį perdirbimą tokias atliekas tvarkančiose įmonėse. Gamybinės pakuotės, kurios nebetinka antriniam perdirbimui ir kurių šiuolaikinės technologijos kol kas negali apdoroti, vežamos deginti į kogeneracines jėgaines – iš jų išgaunama šilumos energija. Nuo gamybinės pakuotės jau atskirti maisto produktai yra susmulkinami, sutrinami ir virsta homogenizuota separuota energetine biomase, kuri biojėgainėse paverčiama elektros ir šilumos energija.Biomasės perdirbimo metu taip pat susidaro substratas, kuris yra laikomas aukštos kokybės ekologiškomis trąšomis. Jos naudojamos auginti naujiems produktams, vėliau patenkantiems į parduotuvių lentynas.