Saldžiųjų bulvių vafliai

Saldžiųjų bulvių vafliai

  1. Saldžiąsias bulves nulupkite ir išvirkite. Sutrinkite ir palikite atvėsti.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Į dubenį su trintomis saldžiosiomis bulvėmis supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. Išmaišykite. Turi susidaryti grietinės tirštumo vientisa masė.
  5. Į įkaitusią vaflių kepyklę pilkite paruoštą masę dalimis. Kepkite vaflius apie  6 – 8 min., kol gražiai paruduos ir taps traškūs.
  6. Patiekite su sviestu, klevų sirupu, medumi, plakta grietinėle ar ledais.