Kasdien šylantis oras taip ir kviečia vis daugiau laiko praleisti gamtoje ir, žinoma, išsikepti gardaus maisto kepsninėse. Grilio patiekalai iš kitų išsiskiria ypatingu dūmo aromatu, subtiliu skoniu ir labai lengvu paruošimu. Pagrindinis darbas – tinkamai užmarinuoti ir pagardinti ruošiamus produktus, o visą kitą atliks jūsų mylima kepsninė!

Kai tradiciniai šašlykai ar kepsniai pabosta, visada galite eksperimentuoti ir pabandyti išsikepti kažką naujo. Ir šį kartą jums pagelbės įdomūs IKI grilio receptai. Pažadame, šios skanios idėjos tikrai patiks visiems grilio gerbėjams.

Kelio gudrybės, kad grilyje kepta mėsa būtų gardesnė:

  • Tinkamai marinuokite mėsą. Skirtingoms mėsos rūšims reikalingas skirtingas paruošimas. Pavyzdžiui, kiaulieną ir paukštieną geriausia marinuoti per naktį arba bent kelias valandas iki kepimo. Marinatui galite rinktis įvairius prieskonius.
  • Tinkamai rinkitės kurą kepsninėms. Nesuklysite pasirinkę lapuočių medžių malkas arba medžio anglis. Jos padės viso kepimo metu išlaikyti reikiamą temperatūrą, o mėsos skonis bus ypatingas.
  • Gerai įkaitinkite grilių. Žarijos tampa tinkamos temperatūros kepimui tada, kai pamatote baltą jų paviršių. Taip pat galite palaikyti ranką 15 cm virš kepsninės – jei karštis jau nestiprus, galite pradėti kepti.
  • Atidžiai sekite kepimo laiką. Skirtingos mėsos rūšys kepamos skirtingai: vienos trumpiau, kitos ilgiau. Čia labai praverstų skaitmeninis grilio termometras.
  • Iškepus palikite mėsa pastovėti 5 – 10 minučių ir tik tada ragaukite. Leiskite atsiskleisti skoniui ir sultingumui.
  • Pasirinkite skanų padažą ir garnyrą. Prie mėsos puikiai tiks šviežios arba keptos daržovės.

 

Ką galima kepti ant grilio?

Be visiems įprasto mėsos ar žuvies pasirinkimo, siūlome pamėginti ir šį tą įdomaus. Ant grilio galite kepti ir:

  • dešreles
  • krevetes, kalmarus
  • pievagrybius
  • zefyrus
  • daržoves: svogūnus, bulves, baklažanus, cukinijas, paprikas, agurkus
  • vaisius: bananus, mangus, ananasus, nektarinus, obuolius, kriaušes
  • sūrį: varškės, fetos, halumį, kamamberą, bri

 

Svarbiausia tinkamas patiekalų gardinimas prieskoninėmis žolelėmis, kokybiškas aliejus ir atidžiai sekamas kepimo laikas. Sūrį, bulves ar baklažanus rekomenduojama kepti folijoje. Daržoves ir vaisius galima sumauti ant iešmų.

 

Skaniausi grilio receptai kartu su IKI!