Sriuba „Rožinė mūza” Supilti du pakelius kefyro, porą šaukštų grietinės, virtus, sutarkuotus burokėlius, pjaustytus agurkus, druskos pagal skonį. Viską išmaišyti. Ant viršaus įdėti pjaustytus virtus kiaušinius kartu su pjaustytais svogūnais ir krapais. Puikiai dera keptos orkaitėje bulvių skiltelės. Ir skanauti!
Patys skaniausi Eglės šaltibarščiai Į gaminimo indą supjaustome žalumynus ir agurkus, dedame druskos, pipirų ir šiektiek cukraus, viską vos patrinam, kad išsiskleistų žalumynų kvapas. Tuomet įtarkuojame burokėlius. Viską…
Šaltibarščiai Burokėlius, kiaušinius išvirti. Į puodą pilame kefyrą, dedame tarkuotus burokėlius, agurką. Kiaušinius, krapus, svogūnų laiškus supjaustome. Viską išmaišome, jei reikia įberiame žiupsnelį druskos. Jei…
Tėčio šaltibarščiai Supjaustom agurkus, svogūnų laiškus, krapus, dedam druskos ir šaukštu patrinu, dedu burokėlius, kefyrą, grietinę, pieną ir išmaišau, tada dedu pjaustytus kiaušinius.