Šaltibarščiai – kitaip: receptai su vėžių uodegėlėmis, feta Vasaros lietuviai neįsivaizduoja be šaltibarščių ir ši ryškiaspalvė šaltsriubė jau tapo tikra karštos dienos valgiaraščio klasika. Juolab kad šiltąjį sezoną vyrauja tendencija valgyti daugiau lengvesnių ir šviežesnių patiekalų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad šaltibarščių populiarumą rodo…
Priežastys, kodėl verta valgyti daugiau pomidorų ir gaspačo sriubos receptas Pomidorai – viena labiausiai pamėgtų daržovių pasaulyje. Be jų neįsivaizduojamos salotos, troškiniai, įvairiausios sriubos, užtepėlės ar pica: ši daržovė naudojama bene visose pasaulio virtuvėse.…
Tailandietiška Tom Yum sriuba Puode su kokosų aliejumi apkepinkite citrinžoles, imbiero šaknies riekeles, smulkiai supjaustytas aitriasias paprikas, pomidoro skilteles bei ketvirčiais supjaustytus grybus. Įmeskite krevetes be kiautų, plonai…
Žuvienė su lašiša Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei pusžiedžiais supjaustytą porą. Po keleto minučių ten pat suberkite smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Berkite kubeliais supjaustytas bulves bei morkas, supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite apie 10-15 min., sudėkite gabalėliais…