Kiaulienos išpjovos; Bulvių; Krapų; Agurkų; Alyvuogių aliejaus; Obuolių acto; Česnakų; Laiškinių svogūnų; Medaus arba saldžiarūgščio padažo; Petražolių; Čiobrelių; Grietinėlės; Grietinės; Krienų; Druskos; Pipirų
Jums prireiks
Kiaulienos išpjovos; Bulvių; Krapų; Agurkų; Alyvuogių aliejaus; Obuolių acto; Česnakų; Laiškinių svogūnų; Medaus arba saldžiarūgščio padažo; Petražolių; Čiobrelių; Grietinėlės; Grietinės; Krienų; Druskos; Pipirų
Gaminimo eiga
Bulves su lupena virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Perpjauti jas pusiau ir pabarstyti smulkintais krapais.
Agurkus salotoms supjaustyti, sudėti į dubenėlį ir užpilti alyvuogių aliejaus, paskaninti druska, pipirais, įpilti obuolių acto, dėti smulkinto česnako, laiškinius svogūnus, petražoles. Dėl saldumo įdėti šaukštelį medaus ar saldžiarūgščio padažo (sweet chilli).
Kiaulienos išpjovą supjaustyti medalionais. Dėti ją į keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti čiobrelių. Kepti kiaulieną iš abiejų pusių, pabarstyti druska ir pipirais. Ant apkepintos kiaulienos dėti kapotą česnaką, pilti grietinėlę ir grietinę (santykiu 1:1) ir dėti pora šaukštų krienų. Keptuvę uždengti ir keletą minučių pavirti. Viską pagardinti žolelėmis, druska ir pipirais.
Jums prireiks
1 ind. „Kėdainių konservų fabriko“ obuolių sultyse marinuotų burokėlių; Keleto didesnių bulvių; 1 vidutinės morkos; Pusės poro; 1 šalotinio arba klasikinio svogūno; 400 g šviežių kiaulienos dešrelių; Keleto saujų šviežių krapų ir petražolių; Riebios grietinės patiekimui; Druskos; Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
Puode, kuriame bus verdama sriuba, alyvuogių aliejuje apkepinti kuo smulkiau smulkintą svogūną, plonomis riekelėmis supjaustytą porą ir sutarkuotą morką. Sudėti vieno kąsnio gabalėliais supjaustytas dešreles ir apkepinti jas didesnėje kaitroje, kad tolygiai apskrustų. Supilti burokėlius su visomis sultimis, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, įpilti šiek tiek vandens, kad skystis apsemtų visus ingredientus. Uždengti dangčiu ir sumažinus kaitrą troškinti bent 30 min. arba kol daržovės bei mėsa pasieks norimą minkštumą. Pasūdyti pagal skonį. Šviežias smulkintas žoleles įmaišyti tik tuomet, kai sriuba baigs virti. Patiekti pagardinus grietine.
Jums prireiks
1 šviežio kopūsto; 400 g morkų; 300 g svogūnų; 400 g šviežių pomidorų; 700 g kiaulienos faršo; 1 kiaušinio; 100 g svogūno; 50 g ryžių; 20 g alyvuogių aliejaus; 1 g džiovinto mairūno; 2 g maltų juodųjų pipirų; 10 g druskos; 10 g peletrūno; Čiobrelio; 50 g alyvuogių aliejaus balandėlių apkepimui; 10-12 g druskos; 250 ml vandens
Gaminimo eiga
Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai. Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį. Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą. Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti. Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
Ryžius apvirti sūdytame vandenyje. Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti plonomis riekutėmis.
Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną, juoduosius pipirus, 10 g druskos ir gerai išmaišyti.
Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti. Juos apkepti keptuvėje ir dėti į troškintuvą. Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas). Užvirti ant viryklės ir tada dėti į 170C įkaitintą orkaitę. Troškinti 1 val.
Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečupo!