1 raudonasis svogūnas; 1 ryšulėlis svogūnų laiškų; 60 g šviežio kopūsto; 60 g geltonosios arba raudonosios paprikos; 50 g baklažano; 50 g cukinijos; 100 g šviežios kalendros; 40 g morkų; 40 g brokolio
Jums prireiks
Daržovėms:
1 raudonasis svogūnas; 1 ryšulėlis svogūnų laiškų; 60 g šviežio kopūsto; 60 g geltonosios arba raudonosios paprikos; 50 g baklažano; 50 g cukinijos; 100 g šviežios kalendros; 40 g morkų; 40 g brokolio
Padažui:
150 ml teriyaki padažo; 120 ml saldžiarūgščio padažo; 30 ml sojų padažo; 50 g šviežios kalendros; 2 skiltelės česnako; 150 g vyšninių pomidorų
Makaronams:
400 g ryžių makaronų; 100 g anakardžių riešutų; 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus; Druskos ir pipirų pagal skonį; 1 laimas; 1 kiaušinis
Gaminimo eiga
Susmulkinti visas daržoves vienodo dydžio gabalėliais arba šiaudeliais.
Padažui sumaišyti visus padažus, sudėti kapotą kalendrą, smulkintą česnaką bei pusiau perpjautus vyšninius pomidorus ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 6-7 min., tuomet nukošti. Karštus makaronus sudėti į padažą.
Keptuvėje pakepinti anakardžių riešutus, kol gražiai apskrus, ir iškart suberti į indą su makaronais.
Daržoves apkepti įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, pasūdyti ir pabarstyti pipirais pagal skonį.
Apkeptas daržoves suversti į makaronus, išspausti laimo sultis ir viską gerai išmaišyti.
Patiekti į atskiras lėkštes. Ant viršaus dėti pagal skonį iškeptą kiaušinį.
Jums prireiks
Ingredientai:
400 ml konservuotų avinžirnių; 1 vnt. saldaus pieno varškės sūrio; 2 x 400 ml smulkintų konservuotų pomidorų; 1 svogūnas; 1/2 česnako galvutės; 1/2 nedidelio sviestinio moliūgo; 200 g špinatų; 2 v. š. kario prieskonių mišinio; 1 v. š. saldžiosios paprikos prieskonių; 3-4 v. š. medaus arba klevų sirupo; 200 ml riebios grietinėlės; Druskos pagal skonį; Basmati ryžių patiekimui; 5-6 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
150 g natūralaus jogurto; 1 ryšulėlis krapų; Žiupsnelis druskos; 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustyti krapus, visus padažo ingredientus sumaišyti ir palikti šaldytuve.
Susmulkinti svogūną ir česnaką. Kubeliais supjaustyti moliūgą ir varškės sūrį.
Nukošti avinžirnius.
Vidutinio dydžio puode įkaitinti aliejų, jame pakepinti svogūnus ir česnaką, kol suminkštės. Įmaišyti prieskonius ir dar kelias minutes pakepinti.
Sudėti moliūgą, avinžirnius, pomidorų tyrę, įpilti šiek tiek vandens. Uždengti ir palikti troškintis apie 30 min.
Įmaišyti medų arba klevų sirupą, supilti grietinėlę, pasūdyti pagal skonį. Troškinti neuždengtą dar 10-15 min., kol visos daržovės visiškai suminkštės, o troškinys sutirštės.
Pačioje pabaigoje įmaišyti špinatus ir dar kelias minutes pakaitinti.
Basmati ryžius plauti po tekančiu šaltu vandeniu arba dubenyje, kol vanduo tampa skaidrus. Tai gali užtrukti ne vieną ir net ne penkis plovimus. Kol bėga drumstas vanduo, tol plauname. Išvirti ryžius pagal instrukciją ant pakelio.
Patiekti su virtais basmati ryžiais ir jogurto-krapų padažu.
Jums prireiks
Baklažanams:
1 didelis baklažanas; 30 g miltų; 50 g panko džiūvėsėlių; 1 kiaušinis; 3 v. š. alyvuogių aliejaus; Druskos pagal skonį
Padažui:
400 ml konservuotų trintų pomidorų; 1 svogūnas; 3 skiltelės česnako; 3 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 a. š. cukraus; 1/2 a. š. druskos; 1/2 a. š. maltos rūkytos paprikos; 1-2 šakelės šviežio baziliko
Sūrio kremui:
100 g rikotos; 100 g tarkuotos sausos mocarelos; 40 g brandinto sauso sūrio; 1/2 ryšulėlio petražolių; 100 g mocarelos sūrio pabarstymui; Pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
Baklažaną supjaustyti 7-8 mm riekelėmis ir apibarstyti druska. Lengvai apvolioti miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
Kepti ant ne aukštesnės nei vidutinės temperatūros, kol apskrus iš abiejų pusių ir baklažanas suminkštės (būkite atsargūs, nesudeginkite paniruotrės!) Iškepus dėti ant popierinės servetėlės.
Aliejuje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, tada supilti pomidorus ir kaitinti, kol nugaruos trečdalis padažo. Pabaigoje sudėti smulkintą baziliką bei prieskonius. Viską išmaišyti ir atvėsinti.
Atskirame dubenyje sumaišyti sūrio kremo ingredientus, sudėti smulkintas petražoles ir pagardinti pipirais.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
Pradėti sluoksniuoti bokštelius: ant baklažano riekelės dėti sūrio kremo sluoksnį, pomidorų padažo sluoksnį, vėl baklažaną, sūrio kremą ir pomidorų padažą. Ant viršaus – baklažaną, kurį apibarstyti mocarela.
Kiekvienas bokštelis turi turėti 3 baklažano riekeles.
Kepti 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.