Hero
Dainius
Keptas sterkas

Jums prireiks

Sterko filė; Mažų bulvių
Druskos; Karališkųjų kreivabūžių; Čiobrelių; Česnako; Sviesto; Alyvuogių aliejaus

Troškiniui:

Raudonosios paprikos; Cukinijos; Baklažano; Svogūnų laiškų; Vyšninių pomidorų; Pomidorų padažo; Druskos pipirų

Gaminimo eiga

Išimti iš filė atšakas, perpjauti ir apkepti alyvuogių aliejuje.

Bulves išvirti su druska, perpjauti per pusę ir apkepinti keptuvėje su sterku bei grybais. Įdėti čiobrelio, česnako ir sviesto.

Julija
Traškios vištienos juostelės orkaitėje

Jums prireiks

400 g vištienos filė; 4 š. žemės riešutų sviesto; 3 š. sojos; 2 š. klevų sirupo arba medaus; 2 š. alyvuogių aliejaus

Sezamų plutelei:

½ st. sezamų sėklų

Chalapos paprikų ir majonezo padažui:

2-3 š. majonezo; 2-3 š. skysčio nuo marinuotų Chalapos paprikų; 1 š. smulkintų marinuotų Chalapos paprikų (jalapenų); 1 a.š. paprikos miltelių

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su marinato ingredientais ir pamarinuoti 15 min. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C (ventiliatoriaus režimu) arba 180 °C (be ventiliatoriaus). Negilią kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Gerai išmaišyti visus padažo ingredientus. Geriausia tą daryti su šluotele, kad padažas taptų vientisos konsistencijos. Jis turėtų būti vidutiniško skystumo.
Kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti marinate, tada apvolioti sezamo sėklose ir dėti į kepimo skardą. Juosteles kepti orkaitėje 20-25 minutes.
Patiekti su žaliomis salotomis.

Liutauras
Jūros gėrybių troškinys

Jums prireiks

200 g baltos žuvies filė gabaliukų; 200 g išvalytų krevečių; 200 g midijų

Sultiniui:

2 l vandens; 500 g pigios šaldytos žuvies (pvz. jūros lydekos); 150 g svogūno; 100 g poro; 150 g pankolio; 15 g česnako; 300 g pomidorų; 5 g čiobrelių; 5 g saldžios paprikos miltelių; 1 g kumino; 2 g maltų juodųjų pipirų; 2 g aštrių čili dribsnių ar miltelių; 15 g druskos; 50 g alyvuogių aliejaus; Pusės apelsino žievelės ir sulčių

Gaminimo eiga

Puode įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, porus bei pankolį, kepti 3-5 min. Tada sudėti smulkintą česnaką, prieskonius bei čiobrelį, pakaitinti dar 1 min. Dėti susmulkintą žuvį, maišant pakepti ant vidutinės ugnies dar 3-5 min., kol žuvis pradės byrėti. Tada pilti vandenį, apelsino sultis, dėti žievelę, druską ir virti ant vidutinės ugnies apie 30 min.
Viską dėti į smulkintuvą ir gerai susmulkinti. Nukošti, tirščius išmesti, o sultinį vėl užvirti.
Į užvirusį sultinį dėti jūros gėrybes ir kaitinti kol užvirs. Uždengti dangčiu ir leisti pavirti apie 2 min. Išjungti ugnį ir leisti dar 5 min. pastovėti.
Patiekti su traškia duona.