Šviežios lašišos; Krevečių
Jums prireiks
Patiekalui:
Šviežios lašišos; Krevečių
Padažui:
Alyvuogių aliejaus; Sojos padažo; Saldžiarūgščio padažo; Česnako; Svogūnų laiškų; Kalendros; Laimo sulčių
Tailandietiškoms salotoms:
1 mango; 1 avokado; 2 pomidorų ; Svogūnų laiškų; Kalendros; Saldžiarūgščio padažo; Sojos padažo; Laimo sulčių; Druskos ir pipirų
Gaminimo eiga
Lašišą supjaustyti gabaliukais ir dėti tiesiai į lėkštę.
Krevetes kepti alyvuogių aliejuje.
Padažo ingredientus suplakti, jį užtepti ant lašišos ir užpilti ant krevečių.
Salotų ingredientus supjaustyti, įdėti smulkintus svogūno laiškus, kalendrą. Įpilti saldžiarūgščio padažo ir šiek tiek sojos bei laimo sulčių. Paskaninti druska ir pipirais.
Jums prireiks
Humusui:
800 ml konservuotų avinžirnių (saują avinžirnių pasilikti patiekimui ir pusę skysčio); 250; ml tahini sezamų sėklų pastos; 3 š. alyvuogių aliejaus; Sauja ledo kubelių; Vandens atskiesti; Žiupsnio kumino; Žiupsnio kalendrų sėklų; Kelių dosnių žiupsnių jūros druskos; 1 vidutinės; citrinos sulčių; Česnako skiltelės
Patiekimui:
Granato sėklų; Šviežios kalendros; Saujos konservuotų avinžirnių; Alyvuogių aliejaus; Paprikos miltelių; Šviežių agurkų, cukinijos, ridikų, salierų, morkų; Marinuotų arba raugintų agurkėlių; Su alyvuogių aliejumi orkaitėje skrudintos duonelės
Gaminimo eiga
Visus humuso ingredientus, išskyrus ledo kubelius, druską ir vandenį, susmulkinti galingame blenderyje iki vientisos tirštos masės. Sudėjus ledukus vėl smulkinti iki vientisos masės. Tada po truputį pilti vandenį, kol masė taps norimos konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska.
Lėkštėje iš humuso suformuoti įdubusį apskritimą, į jį įpilti aliejaus ir išdėlioti saują avinžirnių, granatų sėklas, šviežią kalendrą, pabarstyti paprikos milteliais.
Patiekti su daržovėmis ir skrudinta duonele.
Jums prireiks
Kukulaičiams:
350 g šamo filė; 1 baltymo; 120 ml ledinio vandens; 2 š. kukurūzų krakmolo; ¼ a.š. česnako miltelių; ¼ a.š. kario miltelių; ¼ a.š. maltų juodųjų pipirų; 1/2 a.š. druskos; 1/2 a.š. cukraus
Kariui:
400 g kreminio kokoso pieno; 200 g vandens; 150 g saldaus svogūno; 2 vnt. raudonos paprikos; 150 g brokolio žiedų; 150 g morkos; 20 g česnako; 10 g smulkinto imbiero; 1 laimo sulčių ir žievelės; 1,5 š. Cukraus; 1,5 š. žuvų padažo ; 1 a.š druskos; 1/2 a.š. kario miltelių; ½ a.š. saldžios paprikos miltelių; 1/4 a.š. kumino; 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 š. Kalendros; 2 š. beskonio aliejaus
Gaminimo eiga
Elektriniame maišytuve smulkinti šamo filė. Smulkinant įmaišyti baltymą, krakmolą ir prieskonius. Pilti šaltą ledinį vandenį dalimis. Dar plakti apie 3 min. Iš gautos masės suformuoti kukuliukus ir juos apkepti apie 2 min aliejuje.
Kariui papriką ir morkas supjaustyti šiaudeliais, susmulkinti brokolius ir svogūnus.
Į wok keptuvėje įkaitintą aliejų dėti svogūnus, morkas, imbierą ir šiek tiek pakepti. Tada dėti česnaką bei prieskonius ir dar pakepti apie 1 min. Supilti kokoso grietinėlę, vandenį ir kaitinti, kol užvirs. Sudėti likusias daržoves bei kukuliukus, pilti laimo sultis, įdėti tarkuotą žievelę, paskaninti cukrumi. Uždengti dangčiu ir troškinti 10 min.
Pateikti su ryžiais, pabarstyti smulkinta kalendra.