400 g bulvių (arba 3 didelės bulvės); 100 g sviesto; 300 g triušienos; Druskos ir pipirų pagal skonį; 50 g alyvuogių aliejaus; „Vegeta Natur“ prieskoniai; 1 citrina; Saulėgrąžų aliejus kepimui
Jums prireiks
Blynams:
400 g bulvių (arba 3 didelės bulvės); 100 g sviesto; 300 g triušienos; Druskos ir pipirų pagal skonį; 50 g alyvuogių aliejaus; „Vegeta Natur“ prieskoniai; 1 citrina; Saulėgrąžų aliejus kepimui
Padažui:
150 g grietinės; 1-2 skiltelės česnako; Ryšulėlis svogūnų laiškų; Druskos ir pipirų pagal skonį
Salotoms:
200 g romaninės salotos; Sauja vyšninių pomidorų; ½ agurko; Ryšulėlis petražolių; Ryšulėlis svogūnų laiškų; 3 v. š. alyvuogių aliejaus; Druskos ir pipirų pagal skonį; ½ citrinos; 1 skiltelė česnako; Kelios šakelės krapų
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve, rankomis išspauskite sultis. Tarkius su sviestu dėkite į mikrobangų krosnelę 5 min., kol sviestas ištirps ir bulvės jį sugers. Palikite atvėsti.
Triušieną marinuokite su druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, „Vegeta Natur“ prieskoniais ir citrinos sultimis. Palikite 15 min.
Keptuvėje gerai įkaitinkite gausiai rapsų arba saulėgrąžų aliejaus. Suformuokite 2 didelius arba 4 mažesnius plokščius blynus ir kepkite po 7-8 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinio rankšluosčio.
Toje pačioje keptuvėje iškepkite triušienos išpjovas, kol gražiai apskrus.
Padažui sumaišykite grietinę, kapotus svogūnų laiškus, trintą česnaką, paskaninkite druska ir pipirais.
Salotoms susmulkinkite ingredientus, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kapotu česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Papuoškite krapais.
Jums prireiks
250 g rikotos; 2 kiaušiniai; ½ stiklinės kefyro; 20 g sviesto; Nutarkuota vienos citrinos žievelė; Druskos pagal skonį; 1 a. š. kepimo miltelių; 1 v. š. citrinos sulčių; 4-5 v. š. kvietinių miltų; Ryšulėlis šviežių krapų; Ryšulėlis svogūnų ar česnako laiškų
Garnyrui:
100 g sūdytos lašišos; 150 g grietinės arba jogurto; 1 pakelis varškės; 1 skiltelė česnako
Gaminimo eiga
Sumaišykite rikotą su kiaušiniais, kefyru, citrinos žievele, smulkintomis žolelėmis ir ištirpdytu bei pravėsintu sviestu.
Kepimo miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą. Tada po truputį dėkite miltus (svarbu jų nepadauginti, kad blynai gautųsi purūs).
Kepkite sausoje keptuvėje. Jei blynai lengvai apverčiami ir iškepė purūs, papildomų miltų nebereikia.
Garnyrui sumaišykite varškę su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir grietine arba jogurtu.
Patiekite blynelius su česnakine varške ir sūdytą lašiša.
Jums prireiks
Lietiniams:
5 kiaušiniai; 120 g miltų; 600 ml pieno; 80 g sviesto; 1 v. š. cukraus; 1/2 a. š. druskos
Įdarui:
500 g vištienos krūtinėlės; 700 g pomidorų tyrės; 1 svogūnas; 1-2 skiltelės česnako; 1 raudona paprika; 200 g raudonųjų pupelių; 100 g kukurūzų; 1 a. š. rūkytos paprikos ; ½ a. š. kajeno pipirų (daugiau, jei mėgstate aštriai); 1 v. š. cukraus; 1/3 a. š. juodųjų maltų pipirų; 1 a. š. druskos; 70 g alyvuogių aliejaus
Salotoms:
1 avokadas; 200 g pomidorų; 1 raudonas svogūnas; 20 g kalendros; 1 aštrus čili pipiras; 1 laimo sultys; 1/2 a. š. druskos
Apkepimui:
200 g tarkuoto čederio; 100 g tarkuotos mocarelos; 1 indelis grietinės
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą. Visus lietinių ingredientus sudėkite į plaktuvą ir gerai išplakite. Palikite tešlą pastovėti bent 30 minučių.
Keptuvėje kepkite plonus lietinius, kepdami atsargiai apverskite.
Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką, tada sudėkite pupeles, kukurūzus ir pomidorų tyrę. Troškinkite 15-20 min.
Įdėkite smulkintą vištieną, prieskonius, druską ir troškinkite dar 10-15 min. Palikite atvėsti.
Į lietinius dėkite įdarą, susukite ir sudėkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje 15 min.
Patiekite su grietine ir šviežiomis salotomis.