Hero
Dainius
Orkaitėje kepti BBQ ir SWEET CHILLI
skonio vištienos sparneliai

Jums prireiks

Vištienos marinatui:

1 kg vištienos sparnelių; Druskos ir pipirų pagal skonį ; ½ buteliuko „Kėdainių konservų fabriko“ BBQ padažo ; ½ buteliuko “Kėdainių konservų fabriko“ SWEET CHILLI padažo ; 2 skiltelių smulkinto česnako; 4 v. š. prieskonių vištienai; 50 ml alyvuogių aliejaus ; 60 ml obuolių acto; 3 v. š. adžikos

Bulvėms:

800 g bulvių ; 10 g bulvių prieskonių VEGETA ; 2 česnakų; 1 v. š. kmynų; Druskos ir pipirų pagal skonį; 100 ml alyvuogių aliejaus; 1 citrinos; 2 šakelių čiobrelio

Padažui:

200g grietinės; 200 g majonezo ; 1 a. š. prieskonių VEGETA NATUR; 1 v. š. adžikos ; 1 saujos petražolių ; 1 skiltelės trinto česnako; 1 ryšulėlis mėtų ; 1/2 didelio agurko; Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

Inde sumaišyti visus marinato ingredientus, dėti sparnelius, gerai išmaišyti ir pamarinuoti 20 min.
Bulves nuplauti (galima nuskusti arba palikti su odele), suberti VEGETA bulvių prieskonius, sudėti įstrižai per pusę perpjautas česnako galvas, pabarstyti kmynais, paskaninti druska ir pipirais. Viską pašlakstyti alyvuogių aliejumi bei išspaustos citrinos sultimis. Įdėti čiobrelio šakeles ir, viską gerai išmaišius, tolygiai paskirstyti skardoje. Ant bulvių viršaus sudėti marinuotus vištienos sparnelius ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepti apie 35 min. Likus kepti apie 15 min, sparnelius apversti. Kai sparneliai bus apskrudę ir bulvės minkštos, traukiame iš orkaitės.
Padažui sumaišyti grietinę, majonezą ir adžiką, berti druską bei pipirus, VEGETA NATUR prieskonius. Taip pat sudėti trintą česnaką, sukapotas mėtas ir petražoles, sutarkuotą agurką. Viską gerai sumaišyti ir, kol vištiena kepa, dėti į šaldytuvą.

Julija
Lipnūs buffalo sparneliai su
pelėsinio sūrio padažu

Jums prireiks

450 g vištienos petelių ; Kelių šaukštų kepimo miltelių (jokiu būdu ne sodos); Kelių žiupsnių druskos

Buffalo padažui:

200 ml čili padažo acto pagrindu (pvz.: Sriracha); 30 g sviesto; 1-2 v. š. medaus, klevų sirupo arba cukraus; ½ citrinos sulčių

Pelėsinio sūrio padažui:

50 g biraus pelėsinio sūrio; 1/3 st. grietinės; Kefyro (pagal poreikį)

Gaminimo eiga

Vištienos petelius gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apibarstyti kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišyti.
Sparnelius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (tarp sparnelių turi likti dideli tarpai) ir pašauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 25 min ir tada pakelti temperatūrą iki 250 C. Dar kepti apie 20 min, kol odelė gražiai paskrus.
Kol vištiena kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, supilti Srirachą ir kitus ingredientus. Viską kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol padažas sutirštėja.
Padažui šakute sutrupinti pelėsinį sūrį ir sumaišyti jį su grietine. Jei norisi gaivesnio padažo, įmaišyti kefyro. Taip pat galima įspausti šiek tiek citrinos.
Iškepusią vištą dubenyje sumaišyti su padažu. Dėti į lėkštę. Patiekti su pelėsiniu padažu ir daržovių lazdelėmis.

Liutauras
Krevečių takos

Jums prireiks

Padažui:

100 g majonezo; 20 g Sriracha padažo; 20 g kečupo; 10 g medaus; 2 skiltelių česnako

Krevečių marinatui:

250 g krevečių uodegų; 1 a. š. saldžios paprikos; ½ a. š. rūkytos paprikos; Žiupsnelio druskos; 1 kiaušinio baltymo

Paniruotei:

2 v. š. miltų; 2 v. š. kukurūzų krakmolo ; ½ a. š. kepimo miltelių; ½ a. š. druskos

Salotoms:

10 g svogūnų laiškų; ½ „Iceberg“ salotos; 1 avokado; 1 laimo; 1 pak. mažų tortilijų; Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

Sumaišyti padažo ingredientus.
Sumaišyti visus krevečių marinato ingredientus, dėti krevetes. Viską gerai išmaišius marinuoti 30 min.
Sumaišyti paniruotės ingredientus. Gautame mišinyje apvolioti krevetes ir virti įkaitintame aliejuje 3 min. Iškepusias krevetes sumaišyti su padažu.
Salotoms „Iceberg“ salotą, avokadą supjaustyti, užtarkuoti laimo žievelę, pašlakstyti laimo sultimis ir viską išmaišyti.
Tortilijų paplotėlius pakaitinti sausoje keptuvėje.
Ant tortilijos dėti salotas, o ant viršaus – krevetes.