Hero
Dainius
Tortilijos omletas

Jums prireiks

Omletui:

1 svogūno; 1 paprikos; Rūkytos šoninės; 2 š. alyvuogių aliejaus; 3 kiaušinių; Kalendros; Tarkuoto sūrio

Salotoms:

1 avokado; Kukurūzų; Svogūnų laiškų; Vyšninių pomidorų; Kalendros; Alyvuogių aliejus; Laimo sultčių; Druskos; Pipirų

Gaminimo eiga

Supjaustome svogūnus, paprikas ir rūkytą šoninę gabaliukais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, papriką ir rūkytą šoninę ir kepame, kol lengvai paskrunda.

Dubenyje išplakame 3 kiaušinius ir jį pilame į keptuvę ant apkeptų daržovių bei rūkytos šoninės. Tolygiai ant viršaus užberiame smulkintos kalendros ir saują tarkuoto sūrio, viską užklojame tortilija ir ją prispaudžiame. Kepame apie 4 min. Tada omletą apverčiame ant keptuvės dangčio ir atgal nuleidžiame į keptuvę. Lenkiame tortiliją per pusę ir apkepame abi puses po 1 min. Pateikimui supjaustome tortilijos omletą į keturias dalis.

Salotms supjaustome avokadą, svogūnų laiškus, vyšninius pomidorus. Į dubenį dedame supjaustytus ingredientus, kukurūzus ir užpilame alyvuogių aliejumi, laimo sultimis bei pagardiname medumi. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir kalendros.

Julija
Bananų blyneliai

Jums prireiks

Blyneliams:

1 gerai prinokusio ar net pernokusio vidutinio dydžio banano; 1 kiaušinio; 2-3 š. Miltų; 0,5 a.š. cinamono; 2 š. alyvuogių aliejaus; Žiupsnio druskos; 0,5 a.š. kepimo miltelių; 1 š. citrinų sulčių

Vaisių salotoms:

1 geltonojo kivio; 1 banano; 1 kriaušės; Šviežių mėtų; 0,5 st. riebaus kokosų kremo; klevų sirupo

Gaminimo eiga

Bananą sutraiškome šakute ir įmaišome kiaušinį. Dedame cinamoną, aliejų, druską, kepimo miltelius nugesintus su citrinos sultimis. Įmaišome miltus. Leisti tešlai 10 min. pastovėti prieš kepimą. Blynus kepti sausoje keptuvėje.

Vaisius susmulkiname mažais kubeliais, juos sumaišome su keliais lapeliais smulkintų mėtų.

Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname kokosų kremą, pagardiname jį šiek tiek klevų sirupu.

Blynelius lėkštėje patiekiame su šiuo padažu ir vaisių salotomis. Apšlakstome klevų sirupu.

Liutauras
Ispaniškas bulvių omletas

Jums prireiks

Omletui:

700 g bulvių; 150 g svogūno; 400 ml aliejaus (jį bus galima naudoti kepimui dar kartą); 8 kiaušinių; 1 a.š. druskos

Salotoms:

1 mažos romaninės salotos; 200 g vyšninių pomidorų; 1 vidutinio dydžio agurko; 1 š.; Garstyčių ; 30 g citrinos sulčių; 50 g vandens; 3 š. Aliejaus; 1,5 a.š. cukraus ; 0,5 a.š. druskos

Gaminimo eiga

Bulves supjaustome ir dedame jas į keptuvę, užpilame aliejumi. Verdame ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol bulvės visiškai suminkštės. Tada dedame susmulkintus svogūnus. Viską išmaišome ir dar verdame 3-4 min. Bulves išimame iš keptuvės, dedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.

Dubenyje kiaušinius išplakame su druska. Bulves dedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.

Gautą kiaušinių-bulvių mišinį dedame į keptuvę. Kepame ant mažos ugnies 4-5 min. Su mentele atlaisviname kraštus nuo keptuvės sienelės.

Uždedame didesnę lėkštę negu keptuvė, atsargiai apverčiame. Grąžiname atgal į keptuvę nekepta puse žemyn. Kepame dar 3-5 min.

Salotoms skirtas daržoves supjaustome. Padažui į indelį dedame garstyčias, citrinos sultis, vandenį, aliejų, cukrų bei druską ir viską gerai išmaišome ir pilame ant supjaustytų daržovių.

Iškepusį omletą išverčiame į lėkštę. Patiekiame su salotomis.