2 vištienos krūtinėlių; 1 pak. Udon makaronų; 1 česnako
1 svogūno; Grybų; 1 brokolio; Čili saldžiarūgščio padažo; Medaus; Sojos padažo; Laimo sulčių; Kalendros
Jums prireiks
2 vištienos krūtinėlių; 1 pak. Udon makaronų; 1 česnako
1 svogūno; Grybų; 1 brokolio; Čili saldžiarūgščio padažo; Medaus; Sojos padažo; Laimo sulčių; Kalendros
Gaminimo eiga
Susipjaustyti visas daržoves. Įkaitinti keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir jame pakepinti visus ingredientus. Kai daržovės suminkštės, supilti saldžiarūgštį čili padažą, medų, soją, įspausti laimo sulčių.
Pagal instrukciją išvirtus makaronus Udon sudėti tiesiai į keptuvę su šlakeliu vandens.
Jums prireiks
2 didesnių batatų; Alyvuogių aliejaus
Maltos mėsos įdarui:
200 g maltos jautienos; 400 ml pomidorų tyrės; Kelių česnako skiltelių; Nedidelio šalinio arba balto svogūno; Maltos paprikos prieskonių; Žolelių (gali būti raudonėliai, čiobreliai, bazilikai); Saujelės tarkuoto fermentinio sūrio; Druskos
Tuno įdarui:
Nedidelio indelio tuno savo sultyse; 0,5 skardinės sviestinių pupelių; Nedidelio šaloto arba raudonojo svogūno; Saujos šviežių petražolių; 1-2 š. kaparėlių; 1 citrinos žievelės; ½ citrinos sulčių; Alyvuogių aliejaus; Baltojo vyno acto; Druskos
Žolelių padažui:
Saujos petražolių; Saujos kalendrų; 1 čili pipiro; 1 česnako skiltelės; Baltojo vyno acto; Alyvuogių aliejaus; Jūros druskos
Gaminimo eiga
Batatus perpjauti perpus, subadyti iš luobelės pusės peiliu, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba kol batatai taps visiškai minkšti.
Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinti smulkintus česnakus, svogūną, jautienos faršą ir prieskonius (jų dėti pagal skonį). Kai faršas apskrunda, supilti pomidorus. Kaitinti, kol nugaruoja skystis ir lieka pakankamai tirštas mėsos įdaras. Įdarą dėti į iškeptas batatų puseles, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu ir dar 5 min grąžinti į orkaitę.
Tuno įdarui susmulkinti svogūną ir petražoles, sumaišyti visus ingredientus. Įpilti šiek tiek aliejaus ir šiek tiek acto bei druskos pagal skonį. Kuo smulkiau susmulkinti žoleles, čili pipirą bei česnaką padažui. Užpilti dosniu kiekiu alyvuogių aliejaus, įpilti šiek tiek acto ir įmaišyti druskos pagal skonį. Į batatų puseles dėti tuno įdarą ir patiekti su padažu. Papildomai kepti jų nebereikia.
Jums prireiks
Sūrio kremui:
200 g ožkos sūrio; 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“; 100 g grietinėlės; 3 g želatinos; 50 g cukraus; 5 g vanilės pastos
Mangų kompotui:
3 mangų; 100 g mango sulčių; 100 g medaus; 1 laimo citrinos; 5 g mėtų
Traškumai:
100 g kepintų lazdyno riešutų be odelių; 100 g miltų; 70 g minkšto sviesto; 70 g rudojo cukraus; 1 g druskos
Gaminimo eiga
Sūrio kremui želatiną užmerkti. Kol ji brinksta, dubenyje lengvai išplakti grietinėlę su cukrumi. Išbrinkusią želatiną kaitinti prikaistuvyje, kol ištirps (neužvirti).
Sūrius išsukti iki purumo, įmaišyti grietinėlę, želatiną ir vanilės pastą.
Mangų kompotui mangus supjaustyti kubeliais, juos dėti į prikaistuvį su sultimis bei medumi. Viską virti apie 10-15 min. Atvėsinti, įtarkuoti laimo žievelę, išspausti ir įmaišyti laimo sultis.
Traškumai susmulkinti riešutus. Minkštą sviestą sumaišyti su miltais, cukrumi ir druska iki smėlinės konsistencijos ir įmaišyti riešutus. Gautą masę plonu sluoksniu paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Į stiklinę ar taurelę berti traškumą, dėti kremą ir mangų kompotą. Papuošti pjaustytomis mėtomis.