Žieminė „Pavlova“ Į sausą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus. Plakite iki standžių putų. Tada po šaukštą berkite cukrų ir vis plakite, kol cukrus visiškai ištirps. Kai baltymai taps standūs ir žvilgantys, suberkite krakmolą ir įpilkite acto. Paplakite dar minutėlę. Skardoje ant kepimo popieriaus…
Velingtono kepsniai su lašiša Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Sudėkite grietinėlės sūrį, špinatus, džiūvėsėlius bei parmezaną. Kaitinkite,…
Grybų padažas Susmulkinkite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite vieną pjaustytą šviežią grybą ir pakepkite kelias minutes. Supilkite pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Smulkintuvu sutrinkite likusius grybus…
Burgundiška jautiena Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę. Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną. Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus. Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min. Apskrudusią mėsą apibarstykite miltais, pakepinkite.…