Vegetariška mityba Lietuvoje gauna tikrą populiarumo pagreitį, o su didėjančia paklausa, ruošiama vis daugiau įdomių receptų. Svarbiausia užduotis – su maistu gauti visas reikalingas maistines medžiagas, vitaminus ir mineralus. Šiam tikslui į pagalbą atskuba IKI vegetariški receptai, kurie neleis per ilgai užsibūti virtuvėje ir praturtins jūsų meniu naujais maloniais skoniais.

IKI paruošti vegetariški receptai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek ir vakarienei. Specialiai jums atrinkti receptai leis iš naujo pamilti arba naujai atrasti šią mitybą ir susipažinti su įvairiais kulinariniais skoniais. Vegetariški patiekalai puikiai tinka ir visavalgiams, kurie nori pasigaminti sveikus ir maistingus patiekalus ir taip paįvairinti savo maisto racioną.

Kuo ypatinga vegetarinė mityba?

Vegetarinės mitybos meniu nėra mėsos, paukštienos ir žuvies, tačiau galima valgyti ar patiekaluose naudoti pieno produktus ir kiaušinius. Tinkamai suderinta vegetariška mityba yra labai naudinga sveikatai. Specialistai rekomenduoja bent retkarčiais į savo meniu įtraukti vieną kitą vegetarišką patiekalą.

Ką svarbu žinoti gaminant sveiką ir vertingą vegetarišką patiekalą?

  • Įvertinkite maistingumą. Vegetariškame patiekale turi būti baltymų (sėklų, riešutų ar pupelių), geležies (žalių daržovių, kiaušinių ar grūdų) ir kalcio (sojos, špinatų ar brokolių).
  • Nepamirškite įvairovės. Kad maisto patiekalai nepabostų, rinkitės įvairovę ir naujus vegetariškus receptus.
  • Įtraukite skaidulų. Tai įvairūs grūdai, vaisiai ir daržovės.
  • Įtraukite produktų, turinčių Omega-3 riebalų rūgščių. Tai labai svarbu širdies ir kraujagyslių bei smegenų sveikatai palaikyti. Rinkitės tyrą alyvuogių aliejų, avokadus, riešutus ir sėklas.
  • Rinkitės tik šviežius ir natūralius ingredientus. Švieži patiekalai bus ne tik labai skanūs, bet ir maistingi.

 

Vegetariškos mitybos įvairovė labai plati, o maistas tikrai nenuobodus. Propaguojant šį gyvenimo būdą, rekomenduojama reguliariai pasitikrinti sveikatą ir įsitikinti, kad organizmui netrūksta svarbių vitaminų ir mineralų. Svarbiausia – nepamiršti maisto patiekalų įvairovės, o kai pritrūksite idėjų, pasinaudokite šiais lengvai paruošiamais vegetariškais receptais.

 

Leiskitės į naujus maisto eksperimentus kartu su IKI!