Marinara padažas Konservuotus pomidorus sukrėskite į dubenį ir pasmulkinkite trindami rankomis arba šakute (elektrinio trintuvo nenaudokite, nes padaže turi jaustis pomidorų gabaliukai). Į didelę ir gilią keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pasmulkintas česnako skilteles. Kai česnakai paskleis aromatą, supilkite pomidorus ir…
Itališkas Salsa Verde padažas Petražoles, aliejų, kaparėlius, ančiuvius, actą, citrinos sultis, česnakus ir tarkuotą citrinos žievelę sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei padažas jums…
Grilyje kepti kalmarų iešmeliai Įkaitinkite kepsninę. Kalmarus nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais. Kalmarų žiedus verkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų vandenyje. Suvertus…
Marinuotos krevetės Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnakus pasmulkinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus krevetes. Į nemažą stiklainį sudėkite krevetes ir užpilkite gautu marinatu. Uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą. Patiekite suvertas ant medinių iešmelių, ant žalių salotų lapų arba ant baltos…