Šventės – pats geriausias laikas, kai savo artimuosius galime palepinti šiltu dėmesiu ir jaukiu bendravimu. Didžiosios metų šventės, gimtadieniai, jubiliejai, vestuvės… Tiek daug progų reikia paminėti! O kokios gi šventės be gardaus maisto, kuris ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir traukia akį savo estetiniu grožiu?

Įvairūs šventiniai patiekalai turi puošti pokylių stalus ir džiuginti svečių skrandžius bei širdis. Kai nežinote, ką gaminti ypatingomis progomis, į pagalbą atskuba patogūs IKI šventiniai receptai. Jų dėka galėsite labiau atsipalaiduoti, nes patiekalų ruošimas neatims daug jūsų laiko ir nustebins visus smaguriautojus.

Populiariausi patiekalai per šventes:

  • Vieno kąsnio užkandžiai, salotos
  • Marinuota, kepta antiena, kalakutiena, vištiena ar jautiena
  • Mėsos užkepėles
  • Kepta žuvis ir jos gaminiai
  • Jūros gėrybės
  • Pyragai ir tortai

 

Kaip paprastus patiekalus paversti ypatingais?

Keli patarimai padės net ir pačius paprasčiausius patiekalus paversti šventiniais:

  • Praturtinkite maistą aukštos kokybės ingredientais. Švieži sezoniniai maisto produktai, aukštos kokybės žuvis, mėsa, subtilios prieskoninės žolelės pavers paprastus patiekalus ypatingais.
  • Skirkite didelį dėmesį detalėms, maisto išdėstymui ir galutiniam pateikimui. Ruošdami maistą įdėkite daug meilės, patiekite jį gražiuose induose, gal net kaip nors įdomiau supjaustykite.
  • Estetiškai dekoruokite stalą. Galite papuošti stalą teminėmis švenčių dekoracijomis ir žvakėmis. Tik svarbiausia per daug jo neapkrauti.
  • Nepamirškite skanių gėrimų. Šventinis maistas neįsivaizduojamas be įvairių gurmaniškų gėrimų. Patiekti galite tiek šviežiai spaustas sultis, tiek ir egzotinius kokteilius.
  • Pasirūpinkite šventine muzika ir pasiūlykite svečiams pramogų. Taip sukursite nuotaikingą ir tikrą šventinę atmosferą. Galite pasiūlyti svečiams pažaisti įvairius teminius žaidimus, surengti konkursą ar viktoriną.

 

Maisto kultūra labai giliai įsišaknijusi kiekvieno lietuvio širdyje. Mūsų tautiečiai tiesiog dievina tradicinę lietuvišką virtuvę, bet vis dažniau atsigręžia ir į kitų tautų patiekalus, nevengia paįvairinti savo šventinį stalą. Žmonės drąsiai išbando kitų šalių virtuves, atranda naujus skonio derinius ir nori kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje.

Taigi, visus tradicinius šventinius patiekalus, siūlome gaminti netradiciškai! Šventiniai receptai leis eksperimentuoti prieskoniais, tekstūromis, gaminimo ir pateikimo būdais. Taip ne tik nudžiuginsite visus svečius, bet ir pasijusite tikrais kulinarijos meistrais bei sulauksite daug pagyrų.

 

Išbandykite naujus šventinius receptus su IKI!