Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais Visą antį gerai ištrinkite prieskoniais ir druska. Taip pat ir vidų. Idealu, jei išprieskoniuotas paukštis naktį praleistų šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutarkuokite imbierą, pasmulkinkite rozmarinus, sumaišykite su šlakeliu aliejaus. Pridėkite tris ketvirčiais supjaustytus mandarinus ir viską sukimškite į…
Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra Visą jautienos gabalą dėkite į puodą. Ten pat dėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną, laurų lapus, gvazdikėlius, garstyčių grūdelius, cukrų, druską, įpilkite acto. Užpilkite tiek vandens,…
Spagečiai su traškiais duonos trupiniais Sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite duonos trupinius, citrinos žievelę, druską ir pipirus. Kepkite vidutinėje temperatūroje, vis pamaišydami, kol trupiniai taps traškūs ir šviesiai rudos…
Bolivinių balandų batonėliai su riešutais, sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo skardą suberkite bolivinių balandų sėklas, stambiai smulkintus migdolų riešutus, moliūgų sėklas bei kokoso drožles. Paskrudinkite orkaitėje apie 7 min. Suberkite į dubenį ir atvėsinkite. Į atvėsintus riešutus bei sėklas suberkite džiovintas spanguoles…