Avinžirnių troškinys su septyniais prieskoniais Avinžirnius pamirkykite pernakt ir išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės (galite naudoti ir konservuotus avinžirnius). Didelėje ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną apie 5-6 minutes. Suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Kai prieskoniai susimaišys su svogūnais, sukrėskite…
Lęšių ir daržovių troškinys Troškintuve su kokosų aliejumi apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną su prieskoniais (kuminu, imbieru, muskatu). Suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir morką, pakepinkite 4-6 minutes. Suberkite lęšius,…
Minestrone – itališka daržovių sriuba Morkas, saliero stiebus, bulves supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite. Puode įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus, česnakus, o po kelių minučių suberkite morkas, bulves ir…
Šalta agurkų ir jogurto sriuba Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu su valgomuoju svogūnėliu bei česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir pasmulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.…