Orkaitėje keptas nugarinės kepsnys su kaulu Pagardinkite mėsą prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ištirpinkite sviestą, dėkite kepsnius ir iš abiejų pusių kepkite po 3 min. Sudėkite kepsnius į jau pašildytą indą, skirtą kepti orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 80°C ir kepkite mėsą apie 50 min.
Pikantiški kiaulienos šonkauliukai Sumaišykite marinato ingredientus: susmulkintą česnaką, pašildytą medų, garstyčias, apelsinų džemą, sojų ir pomidorų padažus, prieskonius. Į negilų indą sudėkite kiaulienos šonkaulius ir užpilkite marinatu.…
Totoriški avienos maltiniai Su sviestu pakepinkite susmulkintą svogūną. Paruoškite avienos faršą: sumalkite mėsą, piene išmirkytas batono riekes, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite pakepintus svogūnus ir pagardinkite prieskoniais. Gerai…
Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais Išilgai įpjaukite kiaulienos nugarinės šoną palikdami poros centimetrų storio sienelę ir atverskite išklotinę. Mėsą gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais. Džiovintas figas apvirkite obuolių sultyse, kol susidarys tirštokas sirupas. Baigę virti į jį suberkite saują graikinių riešutų. Su sviestu…