Pieniniai aviečių ledai Avietes ištrinkite su cukrumi, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Gautą masę perkoškite, kad neliktų sėklyčių. Įspauskite citrinos sulčių, dar kartą išplakite ir supylę į šaldymui skirtą indą palikite šaldiklyje. Patiekite su šviežiomis avietėmis ir mėtos šakele.
Imbierinis meduolis Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, kakava ir kepimo milteliais. Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, medumi, citrinos žievele, vanile ir likusiais prieskoniais. Po vieną…
Lenkų velykinis pyragas „Mazurekas“ Giliame dubenyje gerai išmaišykite stiklinę cukraus, minkštą sviestą ir kiaušinių trynius. Įberkite šaukštą vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir įtarkuokite pusės citrinos žievelę. Maišydami palengva…
Tradicinė Velykų boba Neleisdami užvirti pašildykite pieną. Keletą šaukštų dar šilto pieno įpilkite į dubenį ir sumaišykite su mielėmis, cukrumi bei žiupsneliu druskos. Palikite šiltai, kad mielės pakiltų. Po 10–15 minučių į dubenį su mielėmis suberkite išsijotus miltus ir supilkite likusį pieną. Ištirpinkite…