Tarkuoti šaltibarščiai Agurkų žievelę rekomenduoju nulupti, bet jei patinka su žievele, galima ir su ja. Agurkus ir ridikėlius tarkuojame per stambesnę („burokinę”) tarką, iškrečiame burokėlius, sutriname česnaką, įdedame druskos, viską išmaišome. Pilame kefyrą ir dar kartą išmaišome. Beriame krapus
Šaltibarščiai Pirmiausiai susitarkuoju burokėlius per burokinę tarką, juos šiek tiek pamarinuoju su druska, cukrumi ir actu 9%, tada supilu kefyrą, supjaustau kiaušinius, agurkus, visus žalumynus,…
Žemaitiški šaltibarščiai Kiaušinius išvirti kietai, smulkiai supjaustyti. Nulupti agurkėlius - supjaustyti Krapus ir laiškus - labai smulkiai Viską maišyti - kefyras, pienas, burokėliai, druskytė, žalumynai. Kiaušinį…
Pajūrietiški Viską supjaustyti ir sumaišyti. Patiekti su bulvėmis ir heku - rūkyta žuvimi su smulkintais svogūnais ir geru majonezu. Valgyti prisikandant