Ant grotelių tinka viskas!

Vasaros tikriausiai neįsivaizduojame be lauke kepamo maisto kvapo. Pasitelkite vaizduotę ir išbandykite ne tik grilyje keptą mėsą, bet ir žuvį, jūros gėrybes, sūrius, daržoves, grybus ar net vaisius. Mes pasirūpinsime, kad IKI rastumėte viską, kas tinka kepti ant grotelių, tad jums teliks eksperimentuoti ir mėgautis išskirtiniais patiekalais.

Geriausi vasaros receptai

Ką grilinsim šią savaitę?

Šios savaitės pasiūlymai

Mėsa ant grilio

Skanų kepsnį ant grilio galima paruošti iš bet kokios rūšies mėsos – tam tinka ir kiauliena, jautiena ar vištiena. Geram kepsniui svarbu tinkamas marinatas. Jam reikėtų derinti optimalų rūgšties kiekį, taip pat prieskonines žoleles ir aliejų. Jis reikalingas, kad mėsa neišdžiūtų. Taip pat svarbu mėsą supjaustyti daugmaž vienodo dydžio gabalėliais. Taip ji išsimarinuos ir keps tolygiau.

Čili ant grilio

Geram troškiniui ant grilio reikia gero indo – itin tinka ketaus puodas. Ne mažiau svarbu – kokybiška smulkinta jautiena, geriausia rinktis riebią. Intensyvaus skonio čili naudokite daug ingredientų – nebijokite improvizuoti, bet į sudėtį būtinai turi įeiti čili pipirai, česnakai, pomidorai, pupelės ir kukurūzai. Pakepintas daržoves ir smulkintą jautieną gardinkite mėgstamais prieskoniais ir troškinkite apie 40 min.

Žuvis ant grilio

Vasarą žuvį itin tinka ruošti ant žarijų. Ant grotelių ypač patogu kepti visą žuvį. Ją paruošti nesudėtinga, ji greit iškepa ir išlaiko naudingąsias savybes. Ruošiant žuvį reikėtų saikingai naudoti prieskonius, kad jie neužgožtų natūralaus skonio. Geriausia įtrinti druska ir citrinpipiriais, o iškepusią apšlakstyti citrinų sultimis. Švieži čiobreliai, rozmarinai, petražolės ir česnako skiltelės taip pat tinka.

Daržovės ant grilio

Kepsninėje ruoštos daržovės gali tapti ir gardžiu garnyru, ir puikiu pagrindiniu patiekalu. Jų gausa tikrai leidžia leistis į improvizacijas. Ant grilio galima kepti net kopūstų lapus ar smidrus. Jie įgauna dūmo kvapą ir salsvoką skonį. Taip pat savitą poskonį daržovėms suteikia marinatas. Marinuoti ir kepti kepininėje itin tinka saldžiosios paprikos, cukinijos, kukurūzų burbuolės, artišokai, svogūnai ar grybai.

Receptai

 

Ant grilio keptas arbūzas

Jums reikės: Besėklio arbūzo Jūros druskos Alyvuogių aliejaus Pagaminimas: Pirmiausia arbūzą supjaustykite riekelėmis. Tuomet ant lėkštės patieskite vienkartinį rankšluostį. Ant jo sudėkite arbūzą ir…
 

Pievagrybių iešmeliai

Jums reikės: Pievagrybių Citrinos Žiupsnelio druskos Žiupsnelio pipirų Paruošimas: Nors šie vėrinukai yra paruošiami labai paprastai, pradėti juos gaminti teks prieš kelias valandas. Geriausia…
 

Vėrinukas su krevetėmis ir svogūnų laiškais

Jums reikės: Karališkųjų ar tigrinių krevečių Žaliosios citrinos Alyvuogių aliejaus Žiupsnelio druskos Žiupsnelio pipirų Svogūno laiškų Pagaminimas: Gaminant krevečių vėrinukus, verta rinktis karališkąsias ar…

 

Ant grilio kepti persikai

Jums reikės: 2 valgomieji šaukštai maskarponės sūrio 100 ml grietinėlės 3 v.š. medaus 4 persikų arba nektarinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros Paruošimas: 1.…

 

Ant grilio keptas ananasas

Jums reikės: Bon Via ananaso, pjaustyto 1,5 – 2 cm žiedais 50 gramų IKI sviesto 1 šaukštas IKI medaus Žiupsnelis druskos Žiupsnelis aitriosios paprikos…
 

Daržovių iešmelis ant grilio

Jums reikės: 1 didelio raudonojo svogūno75 ml alyvuogių aliejaus5 smulkintų česnako skilteliųcitrinos sulčiųžiupsnelio džiovinto raudonėliovyšninių pomidorų1 mažo žiedinio kopūsto, supjaustyto žiedynais2 vidutinių cukinijų, supjaustytų…

 

Marinatas su žaliosios citrinos sultimis

Jums reikės: 3 šaukštų sojų padažo2 šaukštų teriyaki padažo1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto1 gabaliuko imbiero šaknies1 česnako1 didelės saujos petražolių arba kalendros1 žaliosios…
 

Vištiena „Al Mattone“

Paruošimas: 60 minučių / 4 porcijos Jums reikės: 1 viščiuko (apie 1 kg)2 česnako skiltelių1 citrinos1 v. š. sviesto2 v. š. alyvuogių aliejaus1 a.…
 

Veganiškas burokėlių mėsainis

Jums reikės: 450 g šviežių burokėlių50 g graikinių riešutų250 g smulkių avižinių dribsnių2 šaukštai miltų3 šaukšteliai agaro (augalinės kilmės želatinos)0,5 šaukštelio juodųjų pipirųdruskos1 valgomojo…