„Iki“ lentynose – nauji kepiniai: nuo dar nematyto Dubajaus stiliaus skanėsto iki amerikietiškos klasikos ir naujo kruasano

Kai atrodė, kad su visą pasaulį pavergusiu Dubajaus stiliaus šokoladu jau viską išragavote – čia nustebina „Iki“ konditeriai. Madingiausius pastarojo meto aromatingų pistacijų, traškios tešlos ir turtingo šokolado skonius jie perkėlė į dar vieną skanėstą. Šįkart – į lietuvių taip pamėgtas „Su meile IKI“ tartaletes. Akylesni pirkėjai jau pastebėjo, kad tai ne vienintelė šiltojo sezono naujovė „Iki“ konditerijos skyriuje, kuri privers užsimerkti iš malonumo tiek dėl skonio, tiek dėl patrauklių kainų.
„Iki“ konditerių ruošiama ir jauno, ir seno dievinama klasika, tokia kaip Kuršėnų vyniotinis, „Medutis“, Napoleono pyragas, metai iš metų nepraranda populiarumo. Tačiau lietuviai – dideli smaližiai ir nuolatos ieško įvairovės bei naujų skonių, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
„Šviežutėlių, su meile lyg mažoje kepyklėlėje keptų tortų ir pyragų įvairovė – neabejotina „Iki“ stiprybė. Kruopščiai kurtuose receptuose naudojame tik aukštos kokybės ingredientus – tikrą grietinėlę, sodrų belgišką šokolado, ant kraiko laikomų vištų kiaušinius. Konditeriai lietuvių pamėgtus skonius meistriškai derina su geriausiomis mūsų maestro Thierry Lauvray atsineštomis prancūziškomis tradicijomis. Jos jau daugeliui tapusios savos – dažnas neįsivaizduoja ryto be „Iki“ kruasano, o ypatinga proga ar tiesiog norint pasisaldinti dieną dairosi „Su meile IKI“ tartaletės. Pasirinkimas ir toliau gausėja – lietuvius kviečiame paskanauti naujų pasaulinių madų įkvėptų desertų“, – sako G. Kitovė.
„Iki“ laikosi pažado savo pirkėjams nuolat lepinti naujais skoniais ir užtikrinti platų asortimentą už geras kainas, tad lentynas jau papildė 5-iomis naujienomis. Štai jos:
Dubajietiško stiliaus tartaletė su pistacijų kremu
„Jau iškepėme Dubajaus stiliaus kruasaną, kuris tapo tikru hitu tarp pirkėjų. Tad nusprendėme ir toliau kūrybiškai pažvelgti į šią madą ir paruošėme ypatingą tartaletę. Tai turtingas, prabangus desertas, kuriame susilieja belgiškas juodasis ir baltasis šokoladas, švelni grietinėlė bei aromatingas pistacijų kremas“, – jau pirkėjų dėmesio susilaukusį kepinį pristato Th. Lauvray.
Lengvai traškanti kadajifo tešla suteikia netikėtą tekstūros kontrastą, o žaliosios pistacijos ant viršaus – subtili užuomina į rytietiškų skonių pasaulį. Tai tartaletė, primenanti Dubajaus prabangą, kur kiekvienas kąsnis alsuoja saldžia elegancija
Kreminis braunis „Red Velvet“
Tai – dar vienas desertas, kurį įkvėpė jo populiarumas svetur. „Red Velvet“ yra absoliuti amerikietiška klasika, kuria mėgaujamasi už Atlanto jau daugiau nei šimtmetį. Niekur vykti nebūtina – „Iki“ konditeriai šio pyrago pasiūlė paragauti arčiau.
„Švelnus kaip aksomas ir subtiliai prabangus – sodrus raudonas biskvitas, pagardintas kakava ir maskarponės kremu. Šis duetas kartu su plikytu kremu sukuria burnoje tirpstančią tekstūrą, kuri atskleidžia esminius skonio akcentus. Skanėstas, kuris atrodo kaip šventė, bet primena, kad pasilepinti galima ir be progos“, – apie braunį pasakoja „Iki“ konditeris.
Kruasanas su aviečių įdaru
Kaip gi be naujo kruasano? „Iki“ tinklas pirmasis juos šviežius pradėjo kepti parduotuvėse ir toliau išlaiko lyderystę siūlydamas ne tik prancūziškus iš tikro sviesto čia pat iškeptus ragelius, bet nuolat pristato naujų jų skonių.
„Kaip įprastas kruasanas virsta žavingiausiu sezono desertu? Kai jis pagardinamas sultingomis uogomis, primenančiomis malonias vasaros akimirkas! Saldžiarūgštėmis natomis minkštą sviestinę tešlą papildančios avietės suteikia desertui gaivumo ir intensyvesnio skonio. Raudonos spalvos trupiniais papuošti skanėstai atrodo ryškiai ir viliojančiai, tad puikiai atrodys ir ant vaišių stalo“, – pažada The. Lauvray.
Tartaletė su migdolų kremu ir serbentais
Pasak „Iki“ konditerio Th. Lauvray, ši naujovė – gaivus, šiek tiek rūgštokas ir puikiai subalansuotas desertas. Lengvas ir trapus krepšelio pagrindas dera su švelniu plikytu kremu, kurio šilkinė struktūra suteikia papildomo skonio subtilumo ir kreminės tekstūros. Viską vainikuoja ryškūs ir gaivūs serbentai – tarsi skoningi nesibaigiančios vasaros linkėjimai.
Pyragas su spanguolėmis „Rubinas“
„Biskvitas su kakava, švelnus šviežios grietinėlės kremas, plaktas su grietine ir kefyru, bei gaivus spanguolių įdaras – tai ypatingas derinys. Saldžios ir rūgščios natos sukuria žaismingą kontrastą, o uogų intensyvumas ir purus biskvitas žada tikrą skonio dramą“, – pasakoja Th. Lauvray.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.