Atskleidė kokio skonio tortus labiausiai mėgsta pirkėjai
Spalvoti pasirinkimai
Pasaulyje tyrės gaminamos iš įvairiausių uogų, vaisių ir daržovių. Dažniausiai kiekviena šalis ar konkretus regionas gamina iš tam klimatui būdingų ar auginamų vaisių ir uogų. N. Juchnevič pastebi, kad tyrę pagaminti galima praktiškai iš visų vaisių, kurie turi pakankamai minkštimo.
Konditerijoje tyrės yra naudojamos įvairių kremų, užpilų ar įdarų gamyboje, taip pat – patiekalų puošybai. Jeigu kyla nenumaldomas noras virtuvėje pagaminti ką nors neįprasto ar spalvoto, konditerė pataria išmėginti ryškiai raudoną tyrę, kurią galėsite panaudoti pieniškų kokteilių, pudingų ar tortų gamyboje.
„Raudoną spalvą jūsų konditeriniams patiekalams suteiks šios uogos: vyšnios, žemuogės, raudonieji serbentai, avietės, spanguolės. Šaldytas arba šviežias uogas sudėkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai jos pavirs tiršta mase, perkoškite, kad liktų tik skystis ir atvėsinkite. Gautą tyrę galite pilti į jau pagamintą pudingą, pienišką kokteilį ar pagardinti iškeptus sausainius“, – sako N. Juchnevič.
Svarbiausia – šviežumas
Kepyklų vadovė pastebi, kad lietuviai mėgsta konditerinius gaminius gardinti aviečių, mango ir pasiflorų tyrėmis. Norintiems šias ir kitas tyres įsigyti parduotuvėje, N. Juchnevič pataria atidžiai išsinagrinėti jų sudėtį, nes ne visur įmanoma nusipirkti natūraliai pagamintų produktų.
„Mes savo kepyklose naudojame tik natūralias vaisių tyres, kuriose vaisių kiekis yra ne mažesnis kaip 90%. Didmeninėje gamyboje tai gana retas atvejis, nes vietoje natūralių tyrių dažnai būna naudojami įvairūs standikliai, tačiau mes pirkėjams norime pasiūlyti ne tik gardžius, bet iš kuo natūralesnių maisto produktų pagamintus pyragus ir tortus. Todėl nepriekaištingai žiūrime į jų gamybai skirtų ingredientų šviežumą ir natūralumą”, – sako N. Juchnevič.
Ieškantiems egzotikos – kaktusų tyrė
Vaisių tyrę įprasta gaminti iš pažįstamų ir kasdienių vaisių ir daržovių, tačiau retas kuris žino, kad egzistuoja daugybė vaisių tyrių rūšių, pagamintų iš egzotiškiausių uogų, vaisių ar daržovių: vyšnių, mango, rausvųjų apelsinų, citrinų, aviečių, juodųjų serbentų, šaltalankių, kaktusų, pastarnokų, mandarinų, kriaušių.
N. Juchnevič teigia, kad natūralias tyres gaminti yra daug sudėtingiau negu gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Norint pagaminti kuo natūralesniu, bet išskirtiniu skoniu pasižyminčias vaisių tyres būtina kruopščiai pasirinkti vaisius, uogas ar daržoves. Kaip vieną didžiausių problemų, kepyklų vadovė įvardija maisto pramonės technologijas, kuriose vyrauja įvairios medžiagos, greitinančios gamybos procesus, tačiau iškreipiančios gaminių skonį.
„Mes nuolatos ieškome būdų, kad konditerijos gaminiai būtų gaminami taip, kaip kiekviena šeimininkė gamina savo namuose. Prioritetą teikiame natūralioms sudėtinėms dalims, nenaudojame dirbtinių saldiklių, koncentratų, priedų ar mišinių. Todėl gauti skoniai dažnai nustebina ir tradicinio maisto mėgėjus ir visko ragavusius gurmanus“, – pasakoja maisto ekspertė.