Vasarą išlaidų netrūksta – reikia skirti pinigų atostogoms, norisi ir pradžiuginti save vienu kitu nauju pirkiniu, o kur dar dažniau nei įprastai vykstantys susibūrimai ir šventės. Norite sutaupyti? Dalijamės savaitės valgiaraščiu, kuris suderintas su prekybos tinklo „Iki“ savaitės nuolaidomis, tad maisto produktams pavyks išleisti mažiau.
„Protingai planuojant pirkinius, vengiant spontaniško apsipirkimo, o, svarbiausia, apgalvojant savaitės ar bent kelių dienų į priekį meniu, kuris parengtas pagal parduotuvėse esančias akcijas produktams, sutaupyti tikrai galima“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Liepos 29 – rugpjūčio 4 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele taikomas nuolaidas galite rasti www.iki.lt arba visose parduotuvėse nemokamai dalinamam informaciniame žurnale.
Pirmadienis
Jei savaitgalį suvalgėte ne vieną šašlykų porciją, savaitę verta pradėti lengvesniais patiekalais, pavyzdžiui, salotomis. Siūlome išbandyti itin gaivias salotas su vištiena ir šilauogėmis, kurių receptą rasite čia.
Šią savaitę prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele 500 g šviežios „Vilniaus paukštyno“ viščiukų broilerių šlaunelių mėsos kainuoja tik 2, 59 Eur, o įvairių rūšių šviežioms uogoms taikoma 30 proc. nuolaida. Tad patiekalui pagrindinius produktus įsigysite sutaupydami.
Jei norite visai vegetariško patiekalo - išbandykite braškių, gražgarsčių ir bolivinių balandų salotas, kurių receptą rasite čia.
Antradienis
Dietologai kartoja, kad lietuviai valgo per mažai žuvies, todėl siūlome bent kartą ar net du, į valgiaraštį įtraukti būtent šių produktų.
Be to, žuvis yra itin lengvai virškinama – ją verta rinktis tiek lengviems pietums, tiek vakarienei, kad prieš miegą neapsunkintume skrandžio.
Išbandykite pasigaminti didįjį jūrinį ešerį, kuris Japonijoje laikomas delikatesu. Jo nereikėtų painioti su mūsų ežeruose plaukiojančiais ešeriukais. Jei išvaizda jie ir panašūs, bet priklauso kitam žuvų būriui. Jūrinis ešerys taip pat išsiskiria balta mėsa, kurioje gausu ne tik omega-3, bet ir vitaminų B12 ir seleno.
Parduotuvėse „Iki“, kuriose yra šviežios žuvies ledo vitrinos, su „Iki“ nuolaidų kortele kilogramas atitirpintų skrosti didieji jūriniai ešerių be galvų kainuoja tik 6,99 Eur.
Vos per 12 minučių galite pasigaminti jūros ešerį lipniame azijietiškame marinate – patiekalo receptą rasite čia.
Trečiadienis
Bulvės neatsiejamos nuo kiekvieno lietuvio meniu, o kai jos šviežios – valgyti jas norisi dar labiau. Ši daržovė ne tik labai soti, bet patiekalai iš jų yra daug pigesni.
Liepos 29-rugpjūčio 4 dienomis prekybos tinkle „Iki“ su „Iki“ nuolaidų kortele šviežių „Clever“ bulvių kilogramas kainuoja tik 55 centus.
Išbandykite netradicinio kugelio receptą – kepkite jį iš bulvių, morkų ir obuolių, kurio receptą rasite čia. Daugelis jau deda į kugelį cukinijos, bet obuoliai dera ne ką prasčiau, todėl nebijokite išbandyti.
Ketvirtadienis
Šeimininkės žino, kad geriausi receptai tie, kurie pasidaro greitai. Nesvarbu, gal paskui kepti ar troškinti reikės valandėlę kitą, bet ilgai stovėti prie viryklės nesinori. Todėl šįkart siūlome pasinaudoti „Iki“ pasiūlymu ir su „Iki“ nuolaidų kortele įsigyti šviežios kiaulienos, kuriai taikoma 20 proc. nuolaida (nuolaida netaikoma faršui, smulkintai mėsai, šviežioms dešrelėms, šaldytai ir marinuotai kiaulienai) ir iš jos pasigaminti kai ką labai paprasto.
Mūsų siūlomas nugarinės kepsnys yra ne tik gardus, bet ir lengvai pagaminamas – mėsą tereikia apkepti keptuvėje, o toliau visą darbą už jus atliks orkaitė. Kepsnio receptą rasite čia.
Penktadienis
Dažnai mes paskęstame rutinoje ne tik darbuose, bet ir virtuvėje gamindami tuos pačius tradicinius patiekalus, kuriuos, kaip žinome, valgo visa šeima. Todėl karts nuo karto verta išbandyti naujus skonius – „Iki“ skelbia „Azijos skonių“ savaitę ir tolimųjų rytų produktams taikomos įvairios nuolaidos.
Penktadienį nebesinori daug laiko praleisti virtuvėje gaminant dar vieną didelį patiekalą, todėl siūlome originalų sprendimą – pasinaudoti 40 proc. nuolaidomis teikiamomis su „Iki“ nuolaidų kortele įvairių rūšių greitai paruošiamiems makaronams „Oyakata“ ir „Sun Yan“. Tam, kad šie makaronai virstų tikra vakariene, siūlome juos paskaninti įvairiais papildomais ingredientais, kurių idėjas rasite čia.