Kalėdinė antis su mandarinais ir imbierais Visą antį gerai ištrinkite prieskoniais ir druska. Taip pat ir vidų. Idealu, jei išprieskoniuotas paukštis naktį praleistų šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sutarkuokite imbierą, pasmulkinkite rozmarinus, sumaišykite su šlakeliu aliejaus. Pridėkite tris ketvirčiais supjaustytus mandarinus ir viską sukimškite į…
Jautienos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra Visą jautienos gabalą dėkite į puodą. Ten pat dėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną, laurų lapus, gvazdikėlius, garstyčių grūdelius, cukrų, druską, įpilkite acto. Užpilkite tiek vandens,…
Apsnigti sausainėliai Labai gerai sumaišykite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno – gerai suplakite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo…
Šokoladiniai putėsiai Šokoladą ištirpinkite dubenyje virš verdančio vandens.Neleiskite dubeniui liestis su vandeniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Leiskite jam atvėsti. Kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plaktuvu apie5 minutes, arba kol masė taps žvilgi ir puri. Pilkite ją į ištirpintą šokoladą, ten pat…