Latviški šaltekai

Latviški šaltekai

Kęstutis

Latviški šaltekai

Jums prireiks: 0,5 l marinuotų burokėlių
0,5 l kefyro
300 g dešros
pusės ilgavaisio agurko
2 virtų kiaušinių
100 g ridikėlių
svogūnų laiškų
krapų
2 šaukštų grietinės
1 šaukštelio krienų
0,5 šaukštelio garstyčių
druska, cukrus, malti pipirai

Gaminimo eiga: Agurkus sutarkuokite lazdelėmis, ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir krapus susmulkinkite, o dešrą supjaustykite kvadratėliais. Burokėlius su visu marinatu sumaišykite su krienais, garstyčiomis, kefyru ir grietine. Sudėkite supjaustytas daržoves, mėsą ir žoleles. Jeigu sriuba per tiršta, latviai įpila šiek tiek vandens. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir maltų pipirų. Patiekite su virtu kiaušiniu, rieke duonos ir, jei reikia, dar grietinės