Babos pavasariniai

Babos pavasariniai

Lina

Babos pavasariniai

Jums prireiks: 480 g. konservuotų burokėlių
900 g kefyro (2,5 proc. riebumo)
3 vnt. šviežių trumpavaisių agurkų
3 vnt. kietai virtų kiaušinių
Saujelės smulkintų šviežių arba šaldytų krapų
Žiupsnelio druskos, pipirų
10–12 vnt. bulvių

Gaminimo eiga: Dubenyje sugrūskite smulkintus krapus ir svogūnų laiškus su druska bei pipirais ir porai minučių atidėkite į šalį. Tuo metu gabalėliais supjaustykite agurkus ir kietai išvirtus kiaušinius, juos sudėkite į puodą. Čia supilkite gerai atšaldytą kefyrą, konservuotus burokėlius, suberkite su prieskoniais anksčiau sugrūstas žoleles. Viską išmaišykite, paragaukite. Jei reikia, sriubą papildomai pasūdykite, atskieskite arba patirštinkite. Puodą pastatykite į šaldytuvą. Po poros valandų gerai atšalusią sriubą tiekite su išvirtomis arba keptomis šviežiomis bulvėmis.