Vasara įsitvirtina „Iki“ lentynose – parduotuves jau pasiekė dar daugiau naujų vasariškų „Su meile IKI“ kepinių

2025-06-30

Švieži, tiesiog burnoje tirpstantys ir net savo grožiu viliojantys kepiniai „Su meile IKI“ – vienas iš „Iki“ pranašumų rinkoje. „Iki“ konditeriai nemiega ant laurų ir nesiliauja stebinti – ir taip gausų asortimentą papildė dar daugiau vasariškų naujienų. Jų paragauti verta neatidėliojant, mat nuotaiką praskaidrins ne tik skonis, bet ir patrauklios nuolaidos. Kas šįkart naujo gimė talentingose „Iki“ konditerių rankose?

„Tai – jau ne pirmos gardžios naujienos šią vasarą, vis stengiamės pirkėjus nustebinti naujais skoniais. Matydami, kiek dėmesio jos sulaukia, vasarišką asortimentą ir vėl plečiame. Didelį pirkėjų palankumą pelnome atsakingu požiūriu į savo šviežius kepinius. Konditeriai su aistra ir atsidavimu kruopščiai kuria naujus receptus, kad visi rastų tai, ko ieško – ir nepamainomos klasikos, ir nostalgiškų skanėstų, ir pasaulinių tendencijų. Kitas žingsnis – aukščiausios kokybės ingredientų parinkimas. Todėl konditerijoje naudojame tik tikrą grietinėlę, ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, skanėstus gardiname uogomis. Galiausiai, turime ir tai, ką vadiname slaptu ingredientu – kepiniai ruošiami su didele meile“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

„Iki“ savo pirkėjus lepina ne tik kepinių kokybe – bet ir geromis kainomis. Todėl čia pat su kasdieniais pirkiniais, arčiau namų, galima įsigyti lyg mažose kepyklėlėse sukurtų gardėsių, tačiau patrauklesnėmis kainomis. O naujienų atvykimo proga – joms su „Iki“ programėle ar lojalumo kortele taikomis ir nuolaidos.  

Į pikniko krepšį – nauji įdaryti mini kruasanai

Šviežias kruasanas daugeliui – kone sinonimas „Iki“. Juk tinklas pirmasis Lietuvoje pradėjo juos kepti čia pat, parduotuvėse. Metams bėgant ne tik išlaikomas autentiškas sviestinio pirkėjų be galo mėgstamo prancūziško ragelio receptas, bet ir vis siūloma naujovių.

„Tradiciją išlaikėme – trijų širdelių formato „Iki“ parduotuvėse jau galima paragauti įdarytų mini kruasanų, kurie taps lengvais pusryčiais, tiks į pikniko krepšį ar tiesiog numalšins alkį pramogaujant. Mini kruasanus įdarėme dviem skoniais – su kumpiu ir sūriu bei itališka pomidorų ir mocarelos klasika“, – naujus skonius „Iki“ kepinių lentynose pristato „Iki“ konditeris Thierry Lauvray.

Vasaros konditerijos žvaigždė – sūrio tortas su vyšniomis

Ilgametę patirtį turintis ir geriausias prancūziškas tradicijas Lietuvoje pritaikantis Th. Lauvray atskleidžia, kad bene įdomiausia – kurti naujus receptus tortams ir pyragams. Tačiau kartu ir ypač atsakinga, juk jie daugeliui „Iki“ pirkėjų tampa gardžiausiu įvairių švenčių, susibūrimų akcentu ar tiesiog ilgai lauktu pasilepinimu. 

Th. Lauvray pasakoja, kad įkvėpimu naujiems tortams bei pyragams tapo skaniausi vasaros simboliai – kvapnios braškės, sunokusios vyšnios, sultingi persikai. Konditeriai siekė, kad nauji skanėstai tiesiog alsuotų vasara – nuo pirmo žvilgsnio iki paskutinio kąsnio. Gaiva derinama su subtiliu saldumu, kad kiekviena vasaros diena būtų dar gardesnė.

Keptas sūrio tortas su vyšnių įdaru

„Šis desertas subalansuotas tarp klasikos ir gaivos – keptas sūrio tortas su švelniu kremu, pagardintu jogurtu, grietine ir citrinų sultimis. Viršus papuoštas skaidria žele su sunokusiomis vyšnių uogomis, o viduje slepiasi saldžiarūgštis vyšnių įdaro sluoksnis, kontrastuojantis su švelniu pagrindu. Tai jaukumu ir švelnumu dvelkiantis desertas, tinkantis tiek šventinėms progoms, tiek lėtoms popietėms namuose“, – pasakoja „Iki“ konditerijos maestro Th. Lauvray.

Plikytos tešlos pyragas su braškių žele

Šiame „Iki“ deserte sluoksniais sugulė gardžiausi vasaros skoniai: švelnus kremas su jogurtu, grietinėle bei vanile, harmoningai derantis su gaivia žele, kuriai saldumo suteikia braškės ir avietės. Plikyta tešla, pasak „Iki“ konditerio, išryškina švelnią kepinio tekstūrą ir skonį. Tai pyragas, kurį norisi ragauti basomis, terasoje, saulei bučiuojant veidą.

Pyragas su vyšnių įdaru ir grietinėle

„Kai norisi tikro ir turtingo skonio – šis „Iki“ desertas kaip tik tai, ko reikia. Sluoksniuotas pyragas su sodraus šokolado skonio biskvitu, išraiškingu vyšnių įdaru ir puria, švelnia grietinėle. Tai klasikinis trio, kuriame susilieja šokolado intensyvumas, vyšnių aromatas ir grietinėlės švelnumas – natos, drauge skambančios itin viliojamai. Desertą vainikuoja juodojo šokolado drožlės ir vyšnios su koteliais – tikras neblėstančios klasikos žavesys“, – intriguoja Th. Lauvray.

Želė tortas su braškėmis ir persikais

Nesunku atspėti, kad šis gaivus, lengvas braškių skonio želės tortas su minkštu biskvito pagrindu ir dosniu vaisių sluoksniu įkvėptas vasaros. 

„Braškinė želė pagardinta gardžiomis braškėmis ir sultingais persikais, kurie suteikia saldumo bei vaisiško intensyvumo. Švelnus biskvitas subalansuoja tekstūrą, o želė ir vaisiai apdovanoja tortą gaivumu. Tai ne paprastas desertas, o tikra vasaros akimirka desertiniame šaukštelyje“, – išbandyti kviečia „Iki“ konditeris Th. Lauvray.

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.