Tarptautinei ledų dienai paminėti – sveikas pasirinkimas
4–6 porcijoms reikės:
- 6 gerai prinokusių bananų;
- 1 gerai prinokusio, minkšto mango vaisiaus;
- 100 ml tiršto kokosų pieno.
Gaminimas:
Bananus supjaustome griežinėliais, mangą – kubeliais ir užšaldome. Prieš gaminant ledus, vaisius 10 min. palaikome kambario temperatūroje, kad jie šiek tiek suminkštėtų ir nebūtų kaip ledukai.
Visus produktus sudedame į galingą kokteilinę ar maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Matysite, kad bananai gana greitai iš gabalėlių virsta kremu, bet jei taip nevyksta, leiskite jiems dar šiek tiek atitirpti.
Taip paruošti ledai bus kreminės, labai malonios tekstūros – juos galite padalinti porcijomis ir valgyti iš karto. O jei iš karto valgyti nesinori, tuomet perkelkite masę į kepimo formą ir dėkite į šaldiklį. Prieš valgant, iš šaldiklio perdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten 15–20 minučių, kol ledai šiek tiek suminkštės. Tuomet jau galėsite formuoti ledų rutuliukus. Tam naudokite verdančiame vandenyje įkaitintą ledų šaukštą – rutuliukai bus lengvai ir patogiai formuojami, jie nelips prie šaukšto ir nepraras savo formos.
Ledus galite valgyti vienus arba patiekti su įvairiais pagardais: vaisių gabalėliais, riešutais ar kitais norimais pabarstukais. Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.