T. Lauvray pristato „Iki“ konditerijos naujienas

2020-11-12

Sezonų kaita natūraliai veikia mūsų įpročius ir rutiną. Atėjus rudens ir žiemos sezonui tampame sėslesni ir naujų hobių ieškome namie: iš lentynų traukiame neperskaitytas knygas, žiūrime jau prieš kurį laiką draugų ar kolegų rekomenduotus filmus. Keičiasi ir mūsų valgomų patiekalų asortimentas: dažniau norisi sotesnių kulinarijos ir riebesnių konditerijos gaminių. 

Nuo ketvirtadienio prekybos tinklui „Iki“ pristatant žiemos naujienas, tinklo technologas, konditeris Thierry Lauvray pasakoja apie tai, kokių konditerijos naujienų gali tikėtis saldumynams neatsispiriantys pirkėjai.

Asortimentas – kiekvieno poreikiams 

Iš Prancūzijos kilęs konditeris pripažįsta, kad kuriant žiemos sezono asortimentą buvo kreipiamas dėmesys ne vien į platesnį gaminių spektrą, bet ir tai, kad jame savo numylėtą produktą galėtų rasti kiekvienas. Jo teigimu, dėl šios priežasties vitrinos pasipildys saldesniais ir riebesniais, bet taip pat lengvesnės konsistencijos gaiviais tortais.

„Saldiems desertams ištikimi žmonės turėtų atkreipti dėmesį į karamelinį pyragą su aguonomis, zefyrinį su spanguolėmis. Pirmasis susideda iš balto biskvito su aguonomis, pertepto švelniu karamelės skonio grietinėlės kremu, pyragas glazūruotas kvapniu šokolado glaistu. Zefyrinio torto skonis, pripažinsiu, nustebino ir mane patį. Jis yra pagardintas trapios tešlos trupiniais su džiovintomis spanguolėmis, cukatais ir moliūgų sėklomis. Zefyro, uogų, vaisių ir sėklų derinys yra išties neeilinis“, – sako T. Lauvray.

Prancūzas konditeris pripažįsta, kad jo paties mylimiausi – gaivūs, lengvi tortai, pyragaičiai ir kiti desertai. 

„Juodojo šokolado ir serbentų tyrės tortą bei jogurtinį su apelsinais – šiems dviem skanėstams būtų sunku atsispirti žmonėms, desertams keliantiems panašius į mano kriterijus. Paslaptis paprasta – saldesnį biskvitą pagardinus gaiviais vaisiais, tortas pasižymės subtilia gaivumo ir saldumo derme“, – teigia jis.

Šokolado gerbėjams pristatomas paties T. Lauvray sukurtas šokoladinis tortas su karamele. Kaip pasakoja konditeris, kurdamas šio torto receptą jis siekė, kad jo skonis būtų subtilus, tačiau neapsunkinantis – lengvumo priduoda jame esantys šokoladiniai putėsiai, o stiprus šokolado skonis dera artėjančiam žiemos sezonui. Taip pat pristatoma prancūzų konditerijos pažiba laikoma tartaletė su varške ir aguonomis.

Dėmesys – aukštos kokybės ingredientams 

Anot „Iki“ technologo, ruošiant konditerijos naujienas daug dėmesio skirta naudojamų produktų kokybei.

„Ne paslaptis, kad bet kokio gaminio, tame tarpe ir konditerijos, skonį lemia tinkama produktų kombinacija ir naudojamų ingredientų kokybė. Tortą, kuriame naudota tik grietinę  arba grietinėlę, bet ne jų pakaitalai ar įvairius riebalų mišiniai galima atskirti paragavus pirmąjį kąsnį. Be to, sudėtyje esantys saldikliai, konservantai ir dirbtiniai priedai taip pat kardinaliai keičia skonį ir tokio gaminio nepalyginsi su desertu, kuriame naudojami švieži vaisiai ar jų tyrės“, – teigia T. Lauvray.

Jis pasakoja, kad pristatomuose konditerijos gaminiuose taip pat naudoti natūraliai saldumą suteikiantys ingredientai – uogos, tyrės, džiovinti ir nedžiovinti vaisiai, riešutai, sėklos. Beje, sveiką mitybą propaguojantys pirkėjai galės išbandyti iš migdolų miltų pagamintų sausainių. 

„Juos pabandyti siūlau ne vien įprastų kvietinių miltų desertuose privengiantiems pirkėjams, bet ir bendrai migdolų riešutų skonį mėgstantiems žmonėms. Jų ir smulkintų kakavos pupelių duetas sukuria intensyvų kakavos skonį. Šie trapios tešlos sausainiai išties verti pabandymo“, – pataria „Iki“ technologas.