Sotu be mėsos: greitai pagaminamas aštrus lęšių troškinys

2019-05-13
Sotu be mėsos: greitai pagaminamas aštrus lęšių troškinys

6 porcijoms reikės:

  • 2 v.š. aliejaus kepimui;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 jelapeno arba čili pipiro;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. maltos aitriosios paprikos;
  • 1 v.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1 v.š. malto kumino;
  • 2 v.š. pomidorų pastos;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 skardinės CLEVER konservuotų lęšių;
  • 1 skardinės CLEVER konservuotų pupelių;
  • 1 skardinės CLEVER konservuotų kukurūzų;
  • 2 skardinių CLEVER konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • druskos, pipirų.

Patiekimui:

  • 1 jelapeno ar čili pipiro;
  • 1 avokado;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • šviežios kalendros;
  • laimo sulčių.

Gaminimas:

Svogūną ir papriką supjaustome kubeliais, jelapeną ir česnaką susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame paprikos ir svogūno kubelius. Maišydami kepame 5 minutes.

Į keptuvę dedame česnaką ir jelapeną, prieskonius (aitriąją papriką, rūkytą papriką, kuminą) ir minutę maišydami viską kaitiname. Ten pat įdedame pomidorų pastą, cukrų, išmaišome.

Galiausiai sudedame visus konservuotus produktus, beriame druskos, pipirų ir išmaišome. Pakaitiname troškinį dar 5 minutes. Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.