Prekybos tinklo IKI gaminiai apdovanoti net dviem prestižiniais kokybės medaliais

2019-08-22
Prekybos tinklo IKI gaminiai apdovanoti net dviem prestižiniais kokybės medaliais

Lemiamą žodį tarė pirkėjai

Nepriklausomos organizacijos „Icertias“, skatinančios pažangių rinkos metodų ir kokybiškų produktų bei paslaugų žinomumo didinimą, atlikta apklausa parodė, jog prekybos tinklo IKI gaminiai ir jų kokybė verti tarptautinio pripažinimo.

Daugumos apklaustųjų nuomone, aukščiausi įvertinimai suteikti net dviem gaminių kategorijoms – „Pagaminta IKI“ pusgaminiams bei konditerijos kepiniams.

„Šie medaliai yra reprezentatyvios Lietuvos vartotojų apklausos rezultatas. Ir tai tik dar kartą patvirtina, ką žinome ir patys – „Pagaminta IKI“ produkcija atitinka aukščiausius kokybės standartus bei puikiai tinka lietuvių skoniui“, – teigia prekybos tinklo IKI rinkodaros departamento vadovas Andrej Pometko.

A. Pometko primena, jog „Qudal“ (kokybės medalį) remdamiesi asmenine patirtimi lietuviai skyrė, jų nuomone, aukščiausios kokybės reikalavimus atitinkantiems „Pagaminta IKI“ pusgaminiams. „Best Buy Award“ (Geriausio pirkinio apdovanojimo) sertifikato, žyminčio geriausią kainos ir kokybės santykį, vartotojų nuomone, buvo verti „Pagaminta IKI“ konditerijos kepiniai.

Meistriškas požiūris ir ištobulintos receptūros

Kaip teigia prekybos tinklo IKI Panevėžio kulinarijos centro vadovė ir maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, „Pagaminta IKI“ produkcija, po kurios ženklinimu ir slypi didžioji dalis valgyti jau paruoštų gaminių, yra ne vienerių metų įdirbis, siekiant pirkėjams pateikti tik aukščiausios kokybės ir ištobulintos receptūros pasirinkimus.

Pasak jos, idėjų semiamasi iš įvairių pasaulio virtuvių, gaminama pagal laiko patikrintus, tačiau centro maisto technologų patobulintus ir šiuolaikinio pirkėjo skoniui pritaikytus receptus. Visuomet prioritetas teikiamas tik šviežiems maisto produktams, itin vertinama lietuviška produkcija – visa tai padeda sukurti puikią skonių dermę.

„Stengiamės, jog asortimentas būtų kuo įvairesnis, todėl nuolat jį tobuliname ir papildome naujais gaminiais. Šiandien jame galima rasti pačių įvairiausių pasirinkimų: nuo autentiškų patiekalų, tokių kaip balta mišrainė, cepelinai, šaltibarščiai, iki gurmaniškam skoniui įtinkančių pačių įvairiausių salotų, užtepėlių, makaronų, mėsos ar vegetariškų patiekalų. Taip pat skubantiems pirkėjams siūlome platų sumuštinių su įvairiausiais priedais, mėsainių, tortilijų ir kitų gaminių asortimentą“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Preciziškas požiūris į kepinius

IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič pagiriamųjų žodžių negaili profesionaliems IKI konditeriams, kurie į savo darbą žiūri itin meistriškai.

„Mūsų kepyklose didelė dalis darbo vis dar atliekama rankomis, o tai konditerijoje – ypač svarbu. Sekame pasaulines konditerijos tendencijas ir stengiamės pirmieji rinkoje pasiūlyti išskirtinius kepinius, kurie pirkėjų akį trauktų tiek savo estetiška išvaizda, tiek ištobulintu skoniu“, – teigia N. Juchnevič.

Anot vadovės, kuriant ir puoselėjant saldžių gaminių receptūras, itin svarbu natūralios žaliavos. „Pastaraisiais metais pereita prie natūralių gaminių gamybos, sparčiai mažinami cukraus kiekiai, nuolat ieškoma alternatyvų ir sveikatai palankesnių produktų. Keliaujame po parodas, kalbamės su tiekėjais, daug skaitome ir praktikuojamės, todėl per metus į asortimentą paleidžiame iki 20 naujienų. Svarbią vietą mūsų prekyboje užima ir pasaulio virtuvių, pavyzdžiui, Prancūzijos, įkvėpti konditerijos gaminiai ir kepiniai. Pirkėjams kasdien siūlome ką tik keptų kruasanų, bandelių, krosnimi dar kvepiančių šviežutėlių duonos gaminių, taip pat klasikinių bei novatoriškų tortų, pyragų ir pyragaičių“, – pasakoja IKI kepyklų vadovė.