Pietums ir vakarienei – patiekalai su šviežio derliaus gėrybėmis

Pietums ir vakarienei – patiekalai su šviežio derliaus gėrybėmis

2019-03-09

Pietums

AITRI KREMINĖ MORKŲ IR MOLIŪGŲ SRIUBA SU RIEŠUTŲ SVIESTU

4 porcijoms reikės:

  • 1 v.š. kokosų aliejaus;
  • 2 šviežių svogūnų laiškų (sriubai reikia baltųjų dalių) arba vieno paprasto svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 4 šviežių morkų;
  • Pusės nedidelio sviestinio moliūgo;
  • 400 ml sultinio | Tinka ir vištienos, ir daržovių;
  • 1 v.š. raudonojo kario pastos;
  • 2 v.š. riešutų sviesto (švelnaus, be gabalėlių);
  • 300 ml kokosų pieno (tiršto, iš skardinės);
  • 1/4 ctirinos;
  • Saujos šviežios kalendros (patiekimui);
  • Čili pipiro (patiekimui);
  • Smulkintų žemės riešutų (patiekimui);
  • Sezamo sėklų (patiekimui).

Gaminimas:

Puode įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūnų baltąją dalį ir peiliu traiškytas česnako skilteles. Kepiname 2–3 minutes. Morkas ir moliūgą supjaustome kubeliais. Kai česnakas ir svogūnas apkepa, juos beriame į keptuvę. Kepiname maišydami 5 minutes.

Į puodą pilame sultinį, uždengiame ir verdame ant vidutinės ugnies apie 30 minučių – kol daržovės suminkštėja. Į išvirusią sriubą dedame raudonojo kario pastą ir riešutų sviestą, viską išmaišome.

Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos tolygios masės. Pilame kokosų pieną ir citrinos sultis. Išmaišome, paragaujame ir, jei reikia, įberiame druskos.

Patiekiame apšlaksčius kokosų pienu, pabarsčius smulkintais žemės riešutais ir sezamo sėklomis. Ant viršaus dedame griežinėliais pjaustytą čili pipirą ir šviežios kalendros. Skanaus!

Vakarienei

SALOTOS SU RIDIKĖLIAIS, LAŠIŠA IR KIAUŠINIAIS

2 porcijoms reikės:

  • kelių didelių saujų šviežių salotų;
  • saujos šviežių ridikėlių;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1 avokado;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g sūdytos lašišos;
  • saujelės šviežių krapų;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Padažui reikės:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

Kietai išverdame kiaušinius. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Salotas nuplauname ir nusausiname.

Į lėkštę dedame salotas, ridikėlius, svogūną, lašišą, virtus kiaušinius. Salotas pabarstome šviežiais krapais ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Apšlakstome paruoštu padažu. Skanaus!