Pavasaris džiugina savo gerybėmis: parduotuves jau pasiekė pirmasis šviežias derlius
Pirkėjai jau gali įsigyti šviežių daržovių
Pasak prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės, šviežias derlius visuomet yra nekantriai laukiamas pirkėjų, tačiau jo pasirodymas labai priklauso nuo gamtinių sąlygų. O jos šiemet buvo palankios ir jau nuo šiandien pirkėjai gali įsigyti per žiemą taip išsiilgtų šviežių daržovių – salotų, laiškinių svogūnų, ridikėlių, morkų, bulvių ir kitų daržo gėrybių.
„Visuomet stengiamės būti pirmieji ir savo pirkėjams pasiūlyti įsigyti šviežio derliaus daržovių kiek įmanoma ankščiau. Šiemet pavasarinės gėrybės pasirodė sulig pavasario pradžia, pirmąją kovo savaitę, todėl jau dabar galime pasiūlyti platų asortimentą. Pirkėjai jų visuomet labai laukia ir noriai perka, tad šviežio derliaus pardavimai kasmet išauga apie penktadalį“, – teigia B. Čaikauskaitė.
Jos teigimu, tradiciškai pavasarinio derliaus pirmiausia sulaukia pietinės šalys. „Didžioji dalis šiųmečių daržovių atkeliavo iš saulėtosios Italijos – ten gamtinės sąlygos yra palankesnės, o šiltesnis klimatas leidžia greičiau joms sunokti, tad mūsų pirkėjai šviežių daržo gėrybių gali įsigyti dar prieš pasirodant lietuviškam derliui“, – tikina B. Čaikauskaitė.
Į lėkštes grįžta spalvos: šviežias salotas ryškina pomidorais ir ridikėliais
IKI atstovės teigimu, po ilgai besitęsiančio šaltojo sezono lietuviai labiausiai būna išsiilgę žalių lapinių salotų.
„Tikrai juntame, kad vos nutirpus sniegui ir lentynose pasirodžius šviežiam derliui, didžiulio susidomėjimo sulaukia žalialapės salotos. Bene populiariausios yra „Gentile“ salotos, žavinčios ne tik traškiu skoniu, bet ir žalsvomis lapų bangelėmis. Nuo jų neatsilieka „Lollo Rosso“ salotos, kurių skonis yra gaivus, o krašteliai paryškinti raudoniu. Apskritai, po žiemos žmonės ilgisi spalvų lėkštėje, todėl salotas gardina šviežiais ridikėliais, vynuoginiais pomidoriukais, šviežiais svogūnais ar morkomis. Taip pat šokteli susidomėjimas prieskoninėmis žolelėmis, kurias naudoja tiek patiekaluose, tiek kaip aromatingą pagardą salotoms“, – pastebi B. Čaikauskaitė.
Pirkėjai noriai perka ne tik šviežius žalumynus, tokius kaip krapai, petražolės, laiškiniai česnakai, bet vis dažniau renkasi supermaistu vadinamus kviečių, saulėgrąžų ar žirnių daigus bei įvairius želmenis.
„Sveikos gyvensenos populiarumas auga, žmonės ieško ne tik įdomių ir skanių receptų, bet ir sveikatai palankaus maisto, kuris suteiktų po žiemos taip trūkstamos energijos ir vitaminų“, – įsitikinusi B. Čaikauskaitė.