Nesaldžių blynų mėgėjams: cukinijų blyneliai su varškės sūriu

2019-03-25
Nesaldžių blynų mėgėjams: cukinijų blyneliai su varškės sūriu

Taip pat švelnaus skonio cukinijų blynelius galite stilingai patiekti juos paskanindami pačiais įvairiausiais priedais: traškia šonine, pomidorais ir česnako laiškais, keptu kiaušiniu ir krapais, avokadu ir sėklomis. Drąsiai improvizuokite lėkštėje!

3–4 porcijoms blynų reikės:

  • 2 jaunų cukinijų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio | versijai be kiaušinių – flax egg (2 v.š. maltų linų sėmenų + 5 v.š. vandens);
  • 5 v.š. miltų | GF versijai – kukurūzų miltų;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. pipirų;
  • 100 g CLEVER varškės sūrio;
  • 8 vnt. CLEVER saulėje džiovintų pomidorų;
  • CLEVER alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Stambia tarka sutarkuojame cukinijas ir per marlę nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio – spauskite stipriai, kad cukinija liktų kuo sausesnė.Jei naudosite linų sėmenų „kiaušinį“ (angl. flax egg) vietoje vištos kiaušinio, maltus linų sėmenis sumaišykite su vandeniu. Varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais.

Į dubenį dedame tarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, kiaušinį, miltus, druską, pipirus, varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, blynelius formuojame į keptuvę dėdami po didelį šaukštą paruoštos masės. Kepame ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrunda.  Iškepusius blynelius dedame ant popierinių rankšluosčių – taip pašalinamas nereikalingas riebalų perteklius. Skanaus!