Marokietiškos grikių salotos
2019-07-17
4 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės grikių;
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (tinka ir virti);
- 100 g gražgarsčių;
- 2 morkų;
- 2 saujų lukštentų pistacijų;
- 2 saujų datulių (tinka ir razinos);
- 100 g fetos;
- 2 saujų granatų sėklų;
- šviežios mėtos.
Padažui reikės:
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 3 v.š. citrinos sulčių;
- 1 v.š. medaus;
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
- druskos, pipirų;
- 1/4 a.š. cinamono;
- 1/2 a.š. maltos aitriosios paprikos.
Gaminimas:
Išverdame grikius. Labai svarbu nepervirti, kad grikiai būtų tvirti, o ne košė.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Kai grikiai išverda, juos sumaišome su puse paruošto padažo ir leidžiame atvėsti. Ruošiame kitus salotų priedus: gražgarstę nuplauname ir nusausiname, morkas supjaustome šiaudeliais, pistacijas ir datules pasmulkiname, sutrupiname fetą, susmulkiname saują mėtų.
Dideliame dubenyje sumaišome atvėsusius grikius, avinžirnius, gražgarstę, morkas, pistacijas, datules, fetą, mėtą, granato sėklas ir likusį padažą. Skanaus!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.