Ką gaminti šį savaitgalį? Nepraleiskite progos pasilepinti su „Iki“ akcijomis – štai taupūs receptai gurmaniškam meniu

Kada paskutinį kartą pasimėgavote gurmanišku patiekalu? Galbūt verta tai padaryti nieko neatidėliojant? Su skaniu ir išskirtinio skonio maistu savaitgalis bus tik gražesnis, o nuotaikos netemdys ir pasirodę debesys. Mitas, kad gurmaniškas maistas privalo būti brangus – „Iki“ jau pradėjusios galioti didžiosios savaitgalio akcijos įrodo, kad sutaupyti lengva. Didelės nuolaidos „Iki“ paskelbtos net ir ištisoms kategorijoms – nuo sūrių iki alyvuogių aliejaus, nuo lašišos filė iki šokoladų.
„Faktas, kad pirkėjams labai svarbu kainos, tačiau šiuolaikiniam žmogui ne ką mažiau rūpi ir kokybė bei įvairovė. Todėl mes siekiame atliepti visus lūkesčius – platus kokybiškų prekių asortimentas yra viena iš „Iki“ stiprybių, o kartu ir garsėjame nuolaidų gausa bei dydžiu „Iki“ lojalumo programos nariams“, – pažymi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Pavyzdžiui, šį savaitgalį lojaliems „Iki“ klientams pasaldins 25 proc. nuolaida šokolado plytelėms ir sveriamiems saldainiams. Pats metas pasirūpinti ir atsargomis šaldiklyje, kurios išgelbės pritrūkus laiko ar idėjų maisto gaminimui – šaldytai produkcijai „Iki“ suteikia 30 proc. nuolaidą. O net 40 proc. sutaupys ieškantys kokybiško alyvuogių aliejaus – pasiūlymas „Iki“ galioja įvairioms jo rūšims, tad galima rinktis savo mėgstamą prekės ženklą. Tarp naudingų pasiūlymų – ir nuolaidos šaltai bei karštai rūkytiems mėsos gaminiams, sultims, nektarams, sulčių gėrimams bei dar daugiau.
Pirkėjų patogumui, „Iki“ siūlo ir skanių idėjų, kurios jau pritaikytos prie genialių savaitgalio pasiūlymų. Jie „Iki“ parduotuvėse jau pradėjo galioti ketvirtadienį, liepos 17 dieną, ir tęsis iki pat sekmadienio. Teliks susidaryti pirkinių sąrašą ir nuolaidomis pasinaudoti kasoje pateikus „Iki“ lojalumo kortelę ar programėlę.
Visas kiekvienos savaitės naudingas „Iki“ akcijas maistui, pagal kurias lengva planuotis meniu, ir geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai.
Valgysite prie visko – burnoje tirpstantys karamelizuoti svogūnai
Jeigu ieškote nebrangaus, bet sensacingo priedo prie pačių įvairiausių patiekalų – išbandykite lipnius, saldžius ir burnoje tirpstančius karamelizuotus svogūnus. Šis pigus ir visiškai paprastai pagaminamas garnyras puikiai derės prie mėsainių, sumuštinių, kepsnių, kišų, dešrainių ar sūrių lėkštės. Populiarieji „Clever“ svogūnai šį savaitgalį „Iki“ siūlomi už super kainą – vos 69 ct/kg, todėl jų verta pasiruošti daugiau. Skanus receptas, su kuriuo nustebinsite net didžiausius gurmanus – čia.
Tobulai apskrudusios blauzdelės ir sparneliai – su specialiu padažu
Vištiena – dažnas pasirinkimas tų, kurie nori papietauti skaniai, bet lengvai. Ar grilyje, ar orkaitėje traškią odelę įgavusioms blauzdelėms, sparneliams neatsispiria nei vaikai, nei suaugusieji. Norint sutaupyti laiko, pinigų ir vietos šaldytuve, verta marinavimą patikėti profesionalams. Juolab, kad šį savaitgalį „Iki“ paskelbta 20 proc. nuolaida marinuotiems vištienos gaminiams ir šašlykams.
„Vištiena vis populiarėja, todėl rūpinamės plačiu vasaros patiekalams pritaikytu jos asortimentu „Iki“. Mūsų mėsininkai patys pagal kruopščiai atrinktus receptus marinuoja blauzdeles, sparnelius, kurių galima įsigyti sveriamose vitrinose. Platus pasirinkimas ir „Iki“ savitarnos lentynose, kur vištienos gaminiai jau patogiai sufasuoti: įvairiais skoniais marinuotos blauzdelės, iešmeliai, šašlykai, sparneliai, švieži vištienos maltinukai mėsainiams. Akcija – puiki proga pasilepinti naujais atradimais ir išbandyti kelis skonius“, – siūlo G. Kitovė.
O prie vištienos puikiai derės ir gurmaniškas padažas su pelėsiniu sūriu. Jam taip pat sutaupysite, nes „Iki“ jau pradėjo galioti 20 proc. nuolaida sūriams. Paprastą, bet neprastą receptą rasite čia.
Jo didenybei sūriui dedikuotas savaitgalis
20 proc. nuolaida „Iki“ pasinaudosite patiems įvairiausiems sūrimas – nuo tradicinių fermentinių, tepamųjų, mocarelos, fetos iki gurmaniškų pelėsinių, pagamintų iš ožkų ar avių pieno, skanintų trumais ar paprikomis. Todėl metas ne tik apsirūpinti jų atsargomis, kad šaldytuve ilgai netrūktų sūrių, bet ir pasilepinti naminiais skanėstais:
- Gurmaniškas ožkos sūrio pyragas
- Kiekvieno vakarėlio traukos objektas – sūrių lenta: kaip ją paruošti?
- Bulvių spurgos su sūriu ir „Teriyaki“ majonezu
- Arbūzas ir feta – nepralenkiamos salotos vasarą: 3 būdai jas pakelti į naują lygį
- Sūrių užtepėlė su pistacijomis
Paprastas, bet itin gurmaniškas lašišos patiekalas
Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Ši savaitgalį 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse lašišų filė su oda galima įsigyti net 45 proc. pigiau – tik už 10,99 Eur/kg. Kaip ją patiekti taip, kad gėdos nepadarytų net profesionaliam virtuvės šefui? Paruoškite lašišą su pistacijų plutele – receptas čia. O dar geriau ir tai, kad sutaupysite ir pistacijoms – visą savaitę „Iki“ galioja 25 proc. nuolaida įvairiems riešutams, sėkloms ir džiovintiems vaisiams.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.