„Iki“ pirkėjai jau mėgaujasi šviežiu derliumi
Vertina vietinį daržovių derlių
Pasak Indrės Baltrušaitienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjams svarbu, iš kur atkeliauja šviežias derlius, todėl paprastai laukiamiausios – lietuviškos daržovės. Atliktas tyrimas parodė, kad net 73 proc. apklaustųjų svarbu, kad anksti pavasarį parduotuvėse pasirodančios šviežios daržovės būtų išaugintos Lietuvoje.
„Pirkėjai yra išsiilgę šviežio pavasarinio derliaus, todėl visuomet stengiamės, kad jis taptų prieinamas kuo anksčiau – tik prasidėjus pavasariui. Pastebime, kad ypač didelio susidomėjimo mūsų parduotuvėse iš karto sulaukė švieži lietuviški agurkai ir pomidorai. Tačiau pirkėjai mielai renkasi ir iš pietinių užsienio šalių importuojamas šviežias daržoves, tarp kurių labai mėgstami įvairių rūšių kopūstai, bulvės, ridikėliai, krapai ar skirtingos salotos“, – sako I. Baltrušaitienė.
Apklausoje dalyvavę Lietuvos gyventojai kaip laukiamiausias šviežio derliaus daržoves įvardino ridikėlius ir svogūnų laiškus, salotas, morkas bei agurkus. Taip pat paaiškėjo, kad ridikėlių labiausiai laukia moterys, o svogūnų laiškų – vyrai.
Pirmenybę teikia lietuviškiems patiekalams
Atliktas tyrimas parodė, kad beveik pusė apklaustų iš šviežių daržovių pirmiausia gaminasi salotas, o šiek tiek mažiau – šaltibarščius. I. Baltrušaitienės teigimu, šviežio derliaus pardavimai pagrindžia šių patiekalų populiarumą.
„Pastebime, kad perkamesnės yra tos daržovės, iš kurių galima pasigaminti įprastas pavasarines salotas arba lietuvių taip pamėgtus šaltibarščius, tai – ridikėliai, salotos, bulvės, agurkai, krapai ar svogūnų laiškai. Tačiau mes neapsiribojame tik visiems įprastomis daržovėmis ir savo pirkėjams siekiame pasiūlyti platų šviežio derliaus asortimentą, kad jie turėtų didesnį pasirinkimą. Gal tai paskatins juos paįvairinti savo kasdienį racioną ir atrasti naujus skonius išbandant tokias daržoves kaip artišokai, pankoliai ar kaliaropės“, – sako I. Baltrušaitienė.
Prekybos tinklo „Iki“ pirkėjai pilną šviežio derliaus asortimentą galės įsigyti visą kovo mėnesį. Jį sudaro įvairių rūšių švieži kopūstai, morkos, ridikėliai, svogūnėliai su laiškais, kaliaropė, šviežia bulvė, krapai, agurkai, pomidorai, žirniai, artišokai, įvairios salotos, pankoliai ir pupelės.