„Iki“ klientų valdyba patikrino, kaip ruošiama „Pagaminta IKI“ kulinarija – įsitikino nepriekaištinga kokybe
Prekybos tinklo „Iki“ klientų valdyba vasarą dar neatostogauja – toliau aktyviai pažindinasi su tinklo veikla, vertina ir konsultuoja, kaip pagerinti pirkėjų patirtį „Iki“ parduotuvėse. Šįkart „Iki“ klientų valdyba apsilankė Panevėžyje veikiančiame tinklo kulinarijos centre, iš kurio gaminiai patenka ant dažno pirkėjo stalo. Jie savo akimis pamatė, kaip ruošiami „Pagaminta IKI“ patiekalai, iš arčiau įvertino jų kokybę ir susipažino su aukščiausiais gamyboje taikomais standartais. „Iki“ klientų valdyba įsitikino: „Pagaminta IKI“ kulinarijos gaminiai ruošiami nepriekaištingai.
„Kokybiška ir puikiu skoniu bei gera kaina pasižyminti kulinarija yra vienas iš mūsų tinklo prioritetų. Turėdami nuosavą didelį kulinarijos centrą, galime pirkėjams pasiūlyti ne tik kokybę, šviežumą, bet ir itin platų asortimentą. Jame – tiek tradiciniai laiko patikrinti patiekalai, tiek visame pasaulyje pamėgti įmantresni gaminiai. Einame koja kojon su šiuolaikinėmis mitybos tendencijomis, todėl kiekvienais metais net kelis kartus pristatome naujienų ir taip vis keliame kartelę visai rinkai“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Kai taip švaru – ramu
„Iki“ kulinarijos centras Panevėžyje – tai naujausiomis technologijomis aprūpintas maisto gamybos cechas, veikiantis 24 valandas per parą ir pasižymintis ypač griežta kokybinių procesų kontrole. Gamyboje įdiegta daugiapakopė kokybės sistema, todėl žaliavos ir produkcijos kokybė tikrinama kiekviename gamybos etape.
Apie kulinarijos centrus dažnas pirkėjas nieko nežino, jie tik mato iš jų atkeliaujančius rezultatus – šviežią, kokybišką produkciją parduotuvių lentynose. Galbūt dėl to dar pasitaiko įvairių pasenusių mitų apie maisto gamybos procesą, kurių, prisipažino, girdėję ir naujieji „Iki“ klientų valdybos nariai, Panevėžyje susirinkę į antrąjį posėdį.
„Manęs net pažįstami prašė pažiūrėti, ar švariai gaminamas maistas, nes girdėjo visokių gandų. Tai dabar viską pamačiusi esu visiškai rami“, – patikino Onutė, pamačiusi kulinarijos centrą, kuriame laikomasi itin griežtų higienos normų. Asmens higienos kontrolei kulinarijos centre yra skiriamas ypatingas dėmesys, dirbama su pirštinėmis, specialia apranga, net antbarzdžiais.
„Tokia švara, kad realiai galėtum valgyti nuo grindų, – juokavo Kornelija. – Net neįsivaizdavau, kaip viskas vyksta. Restoranų virtuvės kartais būna tragiškos būklės, nors galvoji, kad jos yra švarios. O čia – atvirkščiai. Nesitiki ir nustembi, kaip laikomasi maisto saugos taisyklių, kaip švariai gaminamas maistas. Jau po pirmojo klientų valdybos posėdžio pirkau tokių gaminių, o dabar tą darysiu dar ramiau.“
„Iki“ Kyjivas – ir su tikru sviestu, ir net kelių rūšių
Aukščiausi standartai „Iki“ Panevėžio kulinarijos centre taikomi ne tik higienai, bet ir produktų kokybei. Todėl „Pagaminta IKI“ gaminiuose naudojama tik vištiena be antibiotikų, dar 2021 m. atsisakyta narvuose laikomų vištų kiaušinių. Kiekvienas patiekalas ruošiamas pagal kruopščiai atrinktą receptūrą ir naudojant kokybiškus ingredientus.
„O, sviesto ten tikrai yra“,– paragavusi jau daug metų populiariausiųjų sąraše karaliaujančių Kyjivo kotletų įspūdžiais dalijosi Ugnė. Eglė džiaugėsi, kad patiekalas neprisigėręs riebalų, o Viktoras įvertino juos santūriai, bet garantuotai: „Dešimt iš dešimties“.
Tuo tarpu šių metų „Iki“ naujovė – madingieji įvairūs spalvingų šviežių salotų dubenėliai „bowls“ – sulaukė ir profesionalės įvertinimų. Malvina, studijuojanti maisto mokslą ir konsultuojanti žmones apie sveikatingumą, gyrė juos už gerą maistinių medžiagų balansą ir skonį.
„Iki“ prekybos tinklas išsiskiria ypač plačiu asortimentu, tad pamėgti patiekalai nepabos – dažno jų yra net kelios rūšys. Pavyzdžiui, lietiniai sukami ir su kumpiu, sūriu, ir su varškės ar mėsos įdaru. Pirkėjai kulinarijos centre liko sužavėti ir sužinoję, kad populiariųjų Kyjivo kotletų yra ruošiami 3 variantai: klasikinis, su bolivinių balandų įdaru bei bajoriškas, kuris gaminamas iš natūralios vištienos krūtinėlės be antibiotikų. Centre šiemet pasiektas ir visų laikų rekordas – per vieną dieną paruošta net 30 tūkst. Kyjivo kotletų, kadangi tai vieni pirkėjų mėgstamiausių „Pagaminta IKI“ patiekalų.
Galiausiai, kulinarijos centre buvo išsklaidytas ir dar vienas mitas, Onutei pasiteiravus apie akcijas. „Iki“ kas savaitę skelbia solidžias nuolaidas apie 5 tūkst. prekių, o tarp jų gerų pasiūlymų netrūksta ir „Pagaminta IKI“ gaminiams. Ar pigesnis produktas reiškia ir prastesnę kokybę? Pirkėja buvo patikinta, kad pasiūlymo gerumas nedaro jokios įtakos receptui – „Iki“ naudoja tas pačias kokybiškas, šviežias žaliavas. Ši griežta taisyklės padeda išlaikyti ir vienodą kokybės kartelę visoje šalyje – pirkėjas bet kurioje parduotuvėje įsigijęs maisto gaminį, gali mėgautis identišku jo skoniu.
Kartu su klientais „Iki“ nuveiks daugiau
Pirmą kartą Lietuvoje išrinktos „Iki“ klientų valdybos tikslas – tobulėjimas. Jos narių nuomonės jau duoda naudos siekiant dar labiau gerinti apsipirkimo patirtį „Iki“ klientams, suteikti naudingų pasiūlymų ir platų asortimentą.
Antrojo posėdžio metu buvo pristatyti artimiausi darbai, o juos užbaigus – „Iki“ klientu valdybos įkvėpti patobulinimai pasieks ir kitus pirkėjus, kurie apsiperka „Iki“.
„Iki“ klientų valdyba savo kadencijos metu turės galimybę iš arčiau susipažinti su prekybos tinklo veikla ir pasidalinti savo grįžtamuoju ryšiu. Jos nariai rinksis į gyvus susitikimus, kurie vyks ne dažniau nei kas antrą mėnesį. Jų metu bus pristatyti svarbiausi einamieji darbai ir kampanijos, nariai teiks atsiliepimus apie „Iki“ naujienas ir aptars artimiausius pokyčius ar projektus.
„Iki“ taip pat kreipsis į „Iki“ klientų valdybos narius tam, kad jie pateiktų naujų idėjų ar atsiliepimų apie konkrečius produktus ir paslaugas bei užtikrintų, jog jos yra geriausias sprendimas visiems klientams.