„Iki“ klientų valdyba įvertino tinklo kepyklą: išsiaiškino, kodėl „Su meile IKI“ tortų ir pyragų kokybė – kaip namuose

2024-12-09
„Iki“ klientų valdyba įvertino tinklo kepyklą: išsiaiškino, kodėl „Su meile IKI“ tortų ir pyragų kokybė – kaip namuose

Nuo Kalėdomis kvepiančių sausainių iki elegantiškų tartalečių, nuo kūčiukų iki skaniausių šventinių pyragų bei tortų – gruodį įvairūs kepiniai svarbūs kaip niekad. Todėl „Iki“ klientų valdyba atvyko apžiūrėti didžiausios „Iki“ kepyklos, kurioje gimsta „Su meile IKI“ tortai, pyragai ir kiti svaiginančiai skanūs gaminiai. Po padidinamuoju iš pirkėjų suburtos „Iki“ klientų valdybos stiklu atsidūrė naudojami ingredientai, produktų kokybė, procesai. Buvo įsitikinta – visur laikomasi aukščiausių standartų, todėl „Iki“ konditerija ir garsėja kokybe lyg namuose ar mažose kepyklėlėse.  

Ypač gausi bandelių, pyragų, pyragaičių, tortų įvairovė, aukšta jų kokybė ir maksimalus šviežumas – neabejotina „Iki“ stiprybė, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Ant laurų tinklas nemiega ir nuolat deda daug pastangų, kad pirkėjai arčiau namų kasdien mėgautųsi „Su meile IKI“ konditerija bei kepiniais už geras kainas. Tuo pasirūpinti leidžia 3 nuosavos regioninės kepyklos ir šviežumo standartas parduotuvėse – duona, bandelės iš krosnių vietoje traukiami bent 3 kartus per dieną.

„Ir toliau sieksime išlaikyti lyderystę šviežioje konditerijoje bei kelti kartelę rinkai, todėl mums be galo svarbi pačių pirkėjų nuomonė. Nors „Iki“ klientų valdyba suburta tik metų pradžioje, kartu jau nuveikėme išties daug – jos įkvėpti, išplėtėme augalinių produktų asortimentą, patobulinome populiarųjį „Pigintuvą“, pagerinome apsipirkimą parduotuvėje, savitarnos kasose įdiegėme naujų patobulinimų ir t. t. Tad nedvejodami „Iki“ klientų valdybą pakvietėme iš arčiau susipažinti ir su mūsų kuriama konditerija, kad dar geriau atlieptume pirkėjų lūkesčius“, – sako G. Kitovė.

Prieš pat prasidedant konditerijos gaminių pirkimo vajui „Iki“ klientų valdyba apsilankė modernioje „Iki“ kepykloje Vilniuje. Joje jie turėjo progą išvysti tai, ko parduotuvėje žiūrint į gražų tortą nesimato – kokie ingredientai naudojami, kiek dėmesio „Iki“ konditeriai skiria kiekvienam produktui. Viskas ruošiama su meile ir kruopštumu – nuo akimirkos, kai iš aukščiausios kokybės produktų kepamas biskvitas, iki torto pertepimo gardžiausiais kremais ir dekoravimo.

„Pamačius, kaip gaminama, nebėra klausimų – nebeieškosiu, kur eiti torto“, – nuskambėjo verdiktas iš „Iki“ konditerijos gamybos vietą aplankiusių pirkėjų.

„Ne prastesnė alternatyva, o tikrai kokybiški produktai“

Ryškų „pagaminta lyg namuose“ įspūdį „Iki“ klientų valdybai paliko tinklo kepykloje naudojami produktai – čia viskas gaminama natūraliai ir vietoje. „Aš pati labai kreipiu dėmesį į tortų sudėtį, kad būtų natūrali: nuo tikrų kiaušinių iki tikro pieno, kad nebūtų viskas iš miltelių“, – pažymėjo Onutė. 

„Iki“ klientų valdybos nariai pripažino, kad jų lūkesčiai kepykloje buvo netgi pranokti. Daugelis iki tol manė, kad norint įsigyti aukštos kokybės gaminių, jų reikia ieškoti specializuotose kepyklose. Tačiau įsitikino – nepriekaištingą kokybę galima rasti arčiau ir patogiau, „Iki“ konditerijos skyriuose. 

Iš pirkėjų suburta valdyba savo akimis pamatė, kad kepykloje naudojama tik tikra grietinėlė, sviestas, pienas, aukščiausios rūšies miltai. Be to, net 80 proc. visų „Iki“ konditerijai reikalingų ingredientų yra lietuviškos kilmės, už ką valdyba sveikino tinklą.

„Ne kažkokia prastesnė, pigiausia alternatyva, o tikrai kokybiški, lokalūs produktai“, – komentavo „Iki“ klientų valdybos narė Onutė. Taip pat labai palankiai įvertinta, kad „Iki“ konditerijoje – „Su meile IKI“ tortuose, pyraguose ir pyragaičiuose – naudojami tik ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai, ne palmių, o kokosų aliejus, nėra jokių dirbtinių saldiklių.

„Ne tokios aukštos kokybės produktai, konservantai ir dirbtiniai priedai kardinaliai keistų skonį, ir toks gaminys nublanktų prieš desertą, kuriame naudojami tinkami, natūralūs ingredientai, – aiškino „Iki“ konditeris Thierry Lauvray. – Savo gaminius puošiame tikromis uogomis ir jas taikome pagal sezoną – žinome, kurios gražiau atrodys ir bus skanesnės. Desertams naudojame tik natūralias tyres, kuriose 99 proc. sudaro vaisiai, o cukrus – tik 1 proc. O jeigu naudojame šokoladą, tai jis bus tik geros kokybės, kad tiesiog tirptų burnoje ir sukurtų gilesnį, turtingesnį skonį.“

„Gamina kaip namuose, tik didesniais kiekiais“

Iš „Iki“ kepyklų konditerija kasdien iškeliauja po visos Lietuvos parduotuves, tad gali pasirodyti, kad tokiam kiekiui išpildyti reikalingą darbą nuveikia mašinos ir konvejeriai. Tačiau „Iki“ klientų valdybos nariams bemat krito į akis – čia labai svarbus kruopštus pačių konditerių darbas.

„Net nepagalvojau, kad nors naudojamasi naujausiomis technologijomis darbo palengvinimui, tiek daug čia nuveikiama rankomis prie stalo – nuo vaisių pjaustymo iki tortų puošimo“, – maloniai nustebo Laura. „Visai kaip namie, tik kiekiai – žymiai didesni“, – jai antrino Viktoras.

Viena iš priežasčių, kodėl gaminant pyragus, tortus, pyragaičius reikia ir paprasčiausio rankų darbų – „Iki“ tinkle itin gilios prancūziškos kepinių tradicijas. Prancūzai garsėja kaip bene geriausi desertų autoriai pasaulyje, o geriausių jų praktikų pritaikymų „Iki“ tinkle jau beveik pora dešimtmečių rūpinasi „Iki“ konditerijos maestro Th. Lauvray.

„Prancūzams labai svarbu kokybė, todėl skaniam desertui būtinas asmeninis dėmesys ir, žinoma, meilė. Mūsų komandos nariai yra mokęsi Prancūzijoje, tačiau nemažai ir pats išmokstu iš lietuvių. Pavyzdžiui, pradžioje akcentavome gaminių paprastumą, tačiau bėgant metams pradėjome gaminti vis įmantresnius receptus – Lietuvos pirkėjams norisi įdomumo. Tad asortimentas reguliariai keičiasi, pildosi, atsinaujina, nors vertybės išlieka tos pačios“, – pažymi „Iki“ konditeris.  

„Lygių čia „Iki“ nėra“

Iš 10-ies pirkėjų šiemet pirmąkart Lietuvoje suburtoje „Iki“ klientų valdyboje – nariai iš įvairių miestų, amžiaus grupių, turintys ir skirtingus mitybos įpročius bei poreikius. Todėl jie visapusiškai vertino „Iki“ konditeriją, atsižvelgdami į sau aktualiausius aspektus.

„Veganiški „Iki“ tortai – geriausi, – konstatavo maisto mokslą studijuojanti ir žmones apie sveikatingumą konsultuojanti Malvina. – Žinau, kad parduotuvėse galėsiu rasti veganiško pasirinkimo. Nors asortimentas nėra platus, bet yra labai kokybiškas. Lygių čia „Iki“ nėra.“

Šeima besirūpinanti Eglė, kuriai svarbu ne tik skanus, sveikas maistas, bet ir jo kainos, akcentavo ir jas: „Didelio skirtumo tarp naminio pyrago, torto ir iš „Iki“ pirkto, kuris gamintas naudojant natūralius ingredientus, aš net nepastebiu. Tačiau namuose keptas bus brangesnis nei parduotuvėje“.

„O man „Medutis“ iš visų tinklų „Iki“ skaniausias, – kur dažniausiai įsigyja savo tortą-favoritą atskleidė vilnietis Mantas. – Apskritai konditerijos kokybė, lyginant su kitais, man „Iki“ viena geriausių.“

„Iki“ klientų valdybos įkvėptus pokyčius jau pajuto kiekvienas pirkėjas

„Iki“ klientų valdybos tikslas – tobulėjimas. Jos narių nuomonės jau duoda naudos siekiant dar labiau gerinti apsipirkimo patirtį „Iki“ klientams, suteikti naudingų pasiūlymų ir platų asortimentą. Nauji produktai asortimente, patogesnė mobilioji programėlė ir aiškesni kainų pasiūlymai parduotuvėse – tai tik keli naujausi patobulinimai „Iki“ tinkle, padedantys apsipirkti dar paprasčiau ir sklandžiau. 

Pokyčiai ypač taikliai priderinti prie klientų poreikių, kadangi jie įgyvendinti atsižvelgiant į pačių pirkėjų nuomonę. Plačiau susipažinti, kaip „Iki“ klientų valdyba jau padėjo dar labiau pagerinti apsipirkimo patirtį, kviečiame čia: „Apsipirkti „Iki“ tapo dar lengviau ir patogiau: 5 „Iki“ klientų valdybos įkvėpti pokyčiai, kuriuos jau pajuto kiekvienas pirkėjas“.