„Iki“ – dviguba taupymo šventė: „Gyvūnų fiestos“ įkarštyje prasidėjo ir didžiosios savaitgalio nuolaidos šeimos stalui

2025-01-16
„Iki“ – dviguba taupymo šventė: „Gyvūnų fiestos“ įkarštyje prasidėjo ir didžiosios savaitgalio nuolaidos šeimos stalui

Kas gi nenorėtų net perpus mažiau sumokėti už ėdalą augintiniui ar paruošti sočią savaitgalio vakarienę sutaupant ir laiko, ir pinigų? Pažadus šiemet mažiau išlaidauti padės įgyvendinti naudingos „Iki“ akcijos, kurių gausybė pasitinka vos įžengus į parduotuvę, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Lojalių „Iki“ pirkėjų šią savaitę laukia tiek nuolaidos augintinių prekėms, tiek specialūs savaitgalio pasiūlymai skaniems pietums ar pirkiniams visai savaitei. Visas naudingas „Iki“ akcijas rasite čia: www.iki.lt/leidiniai.

„Augintiniai – tarsi šeimos nariai, tad ir reikalingomis prekėmis jiems daugeliui pirkėjų patogu apsirūpinti kartu su kasdieniais maisto produktais arčiau namų. Tai padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų, nes „Gyvūnų fiestos“ metu „Iki“ taikome net 40-50 proc. siekiančias nuolaidas visai gausybei įvairiausių prekių. Net jeigu jūsų keturkojis išrankus, tikrai rasite kuo jį palepinti sutaupant: taikome akcijas tiek visame pasaulyje žinomiems prekių ženklams, tiek lietuvių ypač pamėgtos privačios etiketės „ZooRoyal“ produkcijai. Tad nors augintiniams paprastai nieko negaila, tai puiki proga apsirūpinti kokybišku ėdalu, skanėstais, žaislais ar kraiku be reikalo neišlaidaujant“, – sako G. Kitovė. 

Augintinių šeimininkų ypač laukiama „Gyvūnų fiesta“ – šansas stipriai sutaupyti su „Iki“ lojalumo programėle ar kortele perkant „Whiskas“, „Sheba“, „Felix“, „Pedigree“, „Club 4 Paws“, „Moon Ranger“ ir kitų prekių ženklų ėdalą. Gerų pasiūlymų apstu ir norintiems savo augintinius palepinti – galima rinktis ir gausaus užkandžių, skanėstų, kramtukų su didelėmis nuolaidomis pasirinkimo. 

Nors „Iki“ parduotuvėse „Gyvūnų fiesta“ tęsis iki sausio 26 dienos, G. Kitovė pastebi, kad pirkėjai laiko nešvaisto – jau pirmosiomis akcijos dienomis nedelsiant naudojosi galimybe sutaupyti ir pirkinių krepšelius gausiai pildė gyvūnų prekėmis. Net jeigu ir neturite augintinių, „Gyvūnų fiesta“ vis tiek bus naudinga – nuolaidos taikomis ir laukinių paukščių lesalui, kurio žiemą ieško daugelis.

„Nuolaidos galioja ne tik kačių, šunų ėdalui, bet ir kitoms prekėms, todėl naudingų pasiūlymų ras kiekvienas keturkojų draugas. Šaltuoju metų laiku, kai ne tik žmones, bet ir augintinius apima tingulys, tad verta juos prablaškyti nauju žaislu. Taip pat – daugiau dėmesio skirti jų kailiuko sveikatai. Pasirinkite „ZooRoyal“ žaislus ir priežiūros priemones, ir būdami „Iki“ lojalumo programos nariais, sutaupysite 40 proc.“, – atkreipia dėmesį G. Kitovė.

„IKI savaitgalio Nuolaidiškėse“ – idėjos nebrangiems ir skaniems pietums

Sutaupyti norintys pirkėjai jau gerai žino – „Iki“ parduotuvėse tą galima padaryti kasdien, renkantis iš tūkstančių kokybiškų prekių su nuolaidomis. Itin gerų pasiūlymų gausa artėjant savaitgaliui tik dar išauga, ketvirtadienį prasidedant tradicinėms „IKI savaitgalio nuolaidiškėms“. 

Šįkart, sausio 16-19 dienomis, su „Iki“ kortele ar programėle pirkėjai gali naudotis proga gerokai pigiau suruošti skanią savaitgalio vakarienę ir pasirūpinti atsargomis namuose.

Svogūnų tikriausiai rasime kiekvienų namų virtuvėje, tačiau šį savaitgalį verta jų įsigyti daugiau. Ne tik dėl to, kad kilogramas populiariųjų „Clever“ svogūnų „Iki“ siūlomas už superkainą – tekainuoja 39 centus. Tačiau ir dėl to, kad iš jų lengva paruošti sočią ir labai skanią svogūnų sriubą.

Prancūziška svogūnų sriuba

Reikės: 600 g CLEVER svogūnų, 50 g IKI sviesto, 2 šviežių čiobrelių šakelių, 1 lauro lapo, 2 skiltelių česnako, 150 ml baltojo vyno, 1 l jautienos sultinio, 1 v. š. miltų, 1 a. š. druskos, 1⁄4 a. š. maltų juodųjų pipirų, 1⁄2 SU MEILE IKI prancūziško batono, 150 g tarkuoto ementalio sūrio, 1 a. š. šviežių rozmarinų.

Gaminame: Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Puode išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus apie 20 min., kol šie karamelizuosis. Įspauskite 1 česnako skiltelę, įmeskite lauro lapą, čiobrelius, supilkite vyną ir kaitinkite apie 5 min. Tada suberkite miltus, išmaišykite ir po 1-2 min. supilkite jautienos sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Virkite sriubą dar 20 min. Įkaitinkite orkaitę ir nustatykite grilio funkciją. Sriubą išpilstykite į čenakines ar kitus troškinimo indus, apibarstykite tarkuotu sūriu, rozmarinais ir pakaitinkite orkaitėje, kol išsilydys sūris. Patiekite su skrudintu prancūzišku batonu.

O galbūt esate tie, kurie be mėsos savaitgalio pietų neįsivaizduojate? Tuomet metas pasinaudoti 20 proc. nuolaida „Iki“ šviežiai fasuotai mėsai ir sausį sušildyti jautienos troškiniu su daržovėmis.

Jautienos troškinys su daržovėmis

Reikės: 700 g IKI jautienos mėsos troškinimui, 2 IKI ŪKIS morkų, 3 CLEVER bulvių, 1 CLEVER svogūno, 2 skiltelių česnako, 1 stiklinės sultinio, 2 šaukštų aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 lauro lapo, šviežių petražolių. 

Gaminame: Mėsą pasūdykite ir papipirinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš visų pusių iki gražios rudos spalvos (apie 5-7 min). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite, morkas supjaustykite griežinėliais, o bulves – vidutinio dydžio kubeliais. Į puodą sudėkite apkeptą mėsą, svogūnus, česnaką ir morkas. Įpilkite sultinį, įdėkite lauro lapą. Užvirkite ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu apie 1 valandą.  Tuomet sudėkite bulves ir dar patroškinkite 20-25 minutes. Prieš patiekiant pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Vištienos gerbėjai taip pat liks nenusivylę – 20 proc. nuolaida su „Iki“ kortele ar programėle taikoma ir fasuotai „Iki“ vištienai, užaugintai be antibiotikų. 

Vištienos blauzdelės su garstyčių marinatu

Reikės: 10 šviežių viščiukų broilerių blauzdelių IKI MĖSA, ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus, 4 česnako skiltelių, smulkintų šviežių petražolių, sulčių iš 1 citrinos, 2 šaukštų Dižono garstyčių, 1 šaukšto druskos, maltų juodųjų pipirų. Mėgstamų daržovių: bulvių, paprikų, raudonojo svogūno, grybų, cukinijų ir pan. Jų paskaninimui – šiek tiek aliejaus ir Provanso žolelių ar kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminame: Dubenyje gerai sumaišykite visus marinato ingredientus ir juo apliekite blauzdeles. Rankomis išmaišykite, kad vištiena tolygiai pasidengtų, šiek tiek marinato įstumkite po oda, kad skonis būtų sodresnis. Uždenkite plėvele ir marinuokite bent 30 min., galite ir per naktį. Daržoves supjaustykite stambiais gabalėliais, lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ˚C. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėliokite vištienos blauzdeles ir daržoves. Kepkite 35–45 min arba kol vištiena iškeps. 

O jeigu nenorite maisto ruošai skirti nei daug išlaidų, nei laiko, pasinaudokite 40 proc. nuolaida šaldytai produkcijai. Visa šeima tikrai liks patenkinta sulaukusi skanios picos, dar nuo vaikystės daugelio mėgstamų virtų ar užkeptų koldūnų ar palepinta bulvytėmis. 

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.