Veganiniai batatų griežinėliai ant grilio

Jums reikės:

2 didelių batatų

1 avokado

1 valgomojo šaukšto sojos jogurto

50 g agurkų

1 skardinė kukurūzų

100 g kokteilinių pomidorų

1 arbatinio šaukštelio kalendros grūdelių

1 arbatinio šaukštelio čili miltelių

1 arbatinio šaukštelio džiovinto peletrūno

1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių

3 česnako skiltelių

Druskos, pipirų

5 šaukštų aliejaus

Šviežių bazilikų

Gaminimas:

Smulkiai sugrūskite kalendros grūdelius. Sudėkite aitriosios paprikos, peletrūno ir paprikos miltelius ir išmaišykite. Nulupkite ir išspauskite 2 skilteles česnako. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite aliejų.

Kruopščiai nuplaukite batatus ir supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais arba juostelėmis. Tepkite marinatą ant griežinėlių ir palikite pastovėti bent 30 minučių.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 1 česnako skiltelę. Sutrikite su avokado minkštimu, jogurtu, agurkais ir žaliųjų citrinų sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Kukurūzus pakepinkite 1 šaukšte aliejaus. Pomidorus smulkiai supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kukurūzais. Nuplaukite bazilikus, susmulkinkite ir dėkite į pomidorų ir kukurūzų mišinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite batatų griežinėlius ant grotelių maždaug 7 minutes iš kiekvienos pusės. Kai iškeps, patiekite su avokadų kremu ir kukurūzų salsa.