Traškios salotos su ridikėliais

Pagaminsite per 15 min. / 2 porcijos

  • 10 ridikėlių
  • lapinio kopūsto (kale) lapų
  • 1 avokado
  • pusės stiklinės pjaustytų vyšninių pomidorų
  • pusės agurko
  • 2 šaukštelių smulkintų česnako laiškų
  • 2 šaukštelių smulkintų mėtų lapelių

Padažui: 2 šaukštų graikiško jogurto, šlakelio alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio citrinos sulčių, 1 skiltelės česnako ir ¼ šaukštelio saldžiai aštraus arba aštraus padažo.

Nuplaukite turimas daržoves. Į didelį dubenį dėkite rankomis plėšytus lapinio kopūsto lapus, plonais griežinėliais supjaustytus ridikėlius, per pusę per- pjautus vyšninius pomidorus, bei smulkintą agurką. Avokadą išskobkite ir supjaustykite juostelėmis.

Sudėkite prieskonines žoleles – česnakų laiškus bei mėtos lapelius.

Atskirame dubenėlyje pasigaminkite padažą salotoms – gerai išmaišykite ingredientus ir norimu kiekiu padažo apšlakstykite salotas.