Žemaitiški šaltibarščiai


Author Monika
Time 89
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

 

Pagal surinktus balsus užimta 7 vieta

Ingridientai

Kefyras - 1 l

Pienas - 1 stiklinė

Agurkai - 5 vnt smulkiavaisiai

Burokėliai - naminiai marinuoti

Svogūnų laiškai - 1 ryšulėlis

Krapai - 1 ryšulėlis

Druska

Kiaušiniai - 5 vnt.

Gaminimo eiga

Kiaušinius išvirti kietai, smulkiai supjaustyti.

Nulupti agurkėlius – supjaustyti

Krapus ir laiškus – labai smulkiai

Viską maišyti – kefyras, pienas, burokėliai, druskytė, žalumynai.

Kiaušinį patiekti atskirai.

Šalia – bulvės su lupyna.