Vištiena įdaryti lietiniai


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Lietiniams:
Kiaušiniai - 5 vnt.

Miltai - 120 g

Pienas - 600 ml

Sviestas - 80 g

Cukrus - 1 šaukštas

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Įdarui:
Vištienos krūtinėlė - 500 g

Pomidorų tyrė - 700 g

Svogūnas - 1 vnt.

Česnakas - 1-2 skiltelės

Raudonoji paprika - 1 vnt.

Raudonosios pupelės - 200 g

Kukurūzai - 100 g

Rūkyta paprika - 1 arbatinis šaukštelis

Kajeno pipirai - ½ arbatinio šaukštelio

Cukrus - 1 šaukštas

Juodieji pipirai - ⅓ arbatinio šaukštelio

Druska - 1 arbatinis šaukštelis

Alyvuogių aliejus - 70 g

Salotoms:
Avokadas - 1 vnt.

Pomidorai - 200 g

Raudonasis svogūnas - 1 vnt.

Kalendra - 20 g

Čili pipirai - 1 vnt.

Laimo sultys - 1 vnt.

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Apkepimui:
Tarkuotas čederio sūris - 200 g

Tarkuotas mocarelos sūris - 100 g

Grietinė - 1 indelis

Gaminimo eiga

Ištirpinkite sviestą. Visus lietinių ingredientus sudėkite į plaktuvą ir gerai išplakite. Palikite tešlą pastovėti bent 30 minučių.
Keptuvėje kepkite plonus lietinius, kepdami atsargiai apverskite.
Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką, tada sudėkite pupeles, kukurūzus ir pomidorų tyrę. Troškinkite 15-20 min.
Įdėkite smulkintą vištieną, prieskonius, druską ir troškinkite dar 10-15 min. Palikite atvėsti.
Į lietinius dėkite įdarą, susukite ir sudėkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje 15 min.
Patiekite su grietine ir šviežiomis salotomis.