Jums reikės:
Karališkųjų ar tigrinių krevečių
Žaliosios citrinos
Alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Svogūno laiškų
Pagaminimas:
Gaminant krevečių vėrinukus, verta rinktis karališkąsias ar tigrines krevetes, nes šių rūšių krevetės – pakankamai didelės, todėl kepant neišsausės. Jei jos šaldytos, pirmiausia krevetes reikėtų atšildyti kambario temperatūroje, o kai atšils – nuplauti ir nusausinti. Krevetes galima kepti ir su kiautais, tada iškeptos jos smagiai traškės. Bet jeigu nuspręsite išlukštenti, nepamirškite ištraukti stemplių, o uodegėlių – palikti.
Krevečių marinuoti nebūtina, pakanka apšlakstyti alyvuogių aliejumi su žaliųjų citrinų sultimis, pabarstyti trupučiu pipirų ir druskos. Suvertas ant iešmelio krevetes kepkite 2–3 minutes visą laiką vartydami, kad gražiai apskrustų. Svarbiausia, neperlaikykite ant ugnies, kitaip jos taps kietos ir sausos. Prieš patiekdami apibarstykite šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais.