Velingtono kepsniai su lašiša

Velingtono kepsniai su lašiša

  1. Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Sudėkite grietinėlės sūrį, špinatus, džiūvėsėlius bei parmezaną. Kaitinkite, kol špinatai suminkštės. 4 tešlos lakštus pakočiokite. Ant jų dėkite špinatų masės ir po gabalėlį lašišos.
  3. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu. Užlankstykite tešlos kraštus. Taip supakuotą lašišą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą užlankstytais kraštais į apačią.
  4. Tešlos viršų aštriu peiliu įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie25–30 min.